Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων νομού Τρικάλων καλεί όλο τον κόσμο να πάρει μέρος στην πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 1η Μάη, στην Κεντρική Πλατεία Τρικάλων, στις 10 το πρωί.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε κείμενο του συλλόγου «η 1η Μάη είναι μέρα που τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους πρωτοπόρους εργάτες που βάδισαν τον περήφανο δρόμο του αγώνα και των θυσιών για να απελευθερωθεί ο άνθρωπος από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

Είναι μέρα όπου κάνουμε επιθεώρηση των δυνάμεών μας στον πόλεμο που έχουμε με τους εκμεταλλευτές μας, αυτούς που ζουν από το δικό μας ιδρώτα και το αίμα. Σήμερα, η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, χτυπά καθημερινά την πόρτα των εργατών.

Τα αιτήματα των πρωτοπόρων εργατών πριν ενάμιση αιώνα περίπου για 8ωρο, την Κυριακή αργία και οι εργάτες να αναπαύονται, κατάργηση της ανήλικης εργασίας, σύνταξη, συλλογικές συμβάσεις και αξιοπρεπείς μισθούς, στήριξη των ανέργων, επανήλθαν με τον πιο τραγικό τρόπο».