Ο εθελοντισμός ως ιδέα και στάση ζωής αγγίζει όλο και περισσότερους, καθώς ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και παρέμβαση. Τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά», έχοντας ως στόχο να καλλιεργήσουν την εθελοντική συνείδηση και την κοινωνική προσφορά, οργάνωσαν την εθελοντική ομάδα «Αθηνά εν δράσει» με τη συμμετοχή πολλών μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου. 

      Την Τετάρτη 13 Μαΐου η εθελοντική ομάδα του Σχολείου με υπεύθυνη την κα Ζανιά Σοφία (καθηγήτρια Ιταλικής γλώσσας), πραγματοποίησε την πρώτη  της δράση. Συγκεκριμένα, προχώρησε σε φύτευση δέντρων στον πνεύμονα πρασίνου και ήπιας άθλησης της πόλης των Τρικάλων, στο πάρκο του Αϊ Γιώργη. Στην προσπάθεια συμμετείχαν πάνω από 100 μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου με την υποστήριξη των καθηγητών κ. Παππά, Γιαννούλη, Κουτανίτη, Γεωργίου, κας Μανώλη και κας Κόσσυβα και την πολύτιμη βοήθεια του αρμόδιου τμήματος Πρασίνου και Κηποτεχνίας της Δ/νσης Πρασίνου του Δήμου Τρικκαίων και της εθελοντικής ομάδας του Δήμου. 

   Η Ευαγγελία Ράκου, μαθήτρια της α΄  γυμνασίου, γράφει για τη συμμετοχή της σ’ αυτή την εθελοντική δράση: « Πρωί πρωί συγκεντρωθήκαμε παιδιά από όλες τις τάξεις των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» στην Κεντρική Πλατεία Τρικάλων, με πολύ κέφι και διάθεση. Από εκεί το σχολικό μας οδήγησε στο πάρκο του Αϊ Γιώργη, για να πραγματοποιήσουμε την προγραμματισμένη δεντροφύτευσή μας. Όταν φτάσαμε, το Σχολείο, σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων, είχε έτοιμα τα φυτά, τα εργαλεία καθώς και τους λάκκους – επειδή το χώμα ήταν σκληρό το είχαν σκάψει ήδη. Αφού βγάλαμε τις αναμνηστικές φωτογραφίες, μοιραστήκαμε από 4-5 άτομα σε κάθε δέντρο και στρωθήκαμε στη δουλειά. Πρώτα βγάλαμε το δέντρο από την γλάστρα και το τοποθετήσαμε με προσοχή στο άνοιγμα. Μετά τοποθετήσαμε και τον πάσσαλο δίπλα του. Αφού στερεώσαμε καλά το δέντρο και τον πάσσαλο, αρχίσαμε να τα καλύπτουμε με το υπόλοιπο χώμα. Όταν έφτασε στο ίδιο επίπεδο με το έδαφος περάσαμε στο τελευταίο στάδιο που ήταν το φτιάξιμο του αυλακιού και το πότισμα. Τελειώνοντας και από αυτό, φωτογραφηθήκαμε η κάθε ομάδα με το δέντρο που φύτεψε και επιστρέψαμε στο χώρο της αρχικής συγκέντρωσής μας, γεμάτοι ικανοποίηση για την προσπάθειά μας. Ζήσαμε αυτό που έλεγαν οι πρόγονοί μας «το τερπνόν μετά του ωφελίμου», αφού φυτέψαμε τα δεντράκια αστειευόμενοι μεταξύ μας και διασκεδάζοντας με το ανακάτεμα του χώματος και την χρήση των εργαλείων. Φυτέψαμε γύρω στα 20 δεντράκια μαθητές και καθηγητές, συμμετέχοντας έτσι σε μια πολύ ευεργετική εθελοντική κίνηση»

     Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» ευχαριστεί όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο κ. Κωτούλα και τον εντεταλμένο σύμβουλο του τμήματος εθελοντισμού του Δήμου κ. Λάππα Μ.. Ευχαριστεί, επίσης, τη Γαλακτοβιομηχανία «ΟΛΥΜΠΟΣ», που πολύ πρόθυμα ανέλαβε ως χορηγός τη στήριξη της δράσης.