Με την πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση με θέμα «Το άγχος και οι επιπτώσεις του στην καθημερινή ζωή» εγκαινιάστηκε η συνεργασία του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Τρικάλων (Φυλακών) με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας  Τρικάλων. Η εκδήλωση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε  με πρωτοβουλία της Συμβούλου Ψυχολόγου του ΣΔΕ κ. Ρούλας Καραστέργιου, την Τρίτη 12 Μαΐου με συμμετοχή μαθητών, καθηγητών, σωφρονιστικού προσωπικού καθώς και του Διευθυντή της Φυλακής.

Η εισηγήτρια κ. Σίλια Μπατρακούλη, ψυχολόγος, ανέπτυξε με σαφήνεια το θέμα αναλύοντας τι είναι το άγχος, από πού προέρχεται, ποια είναι τα συμπτώματά του και πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους παράγοντες που προκαλούν άγχος μέσα στη φυλακή, ενώ στο τέλος, προσπάθησε να χαλαρώσει τους παρευρισκόμενους με ασκήσεις διαφραγματικής αναπνοής.

Το θέμα τράβηξε το ενδιαφέρον των μαθητών και των καθηγητών, γι’ αυτό και έγινε πρόταση για μελλοντική συνεργασία, προκειμένου να εφαρμοστούν και με βιωματικό τρόπο οι προτάσεις διαχείρισης των αγχογώνων καταστάσεων.