Ο νέος «Μύλος των Ξωτικών» απαιτεί τη συστράτευση όλων με τη δημοτική αρχή να κινείται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση. Απόψε το βράδυ οι εκπρόσωποι της εταιρείας e-trikala A.E.και ο δήμαρχος Τρικκαίων είχαν μια πρώτη συνάντηση με τους επαγγελματίες (παραβρέθηκαν λίγοι) ζητώντας από αυτούς να αναλάβουν ένα μέρος από το κόστος της φετινής διοργάνωσης.

Όπως έχει αναφέρει ο Δημήτρης Παπαστεργίου η δημοτική αρχή δεν μπορεί από μόνη της να σηκώσει πλέον το οικονομικό βάρος μιας τέτοιας διοργάνωσης που χρόνο με το χρόνο πρέπει να ανανεώνεται και να γίνεται καλύτερη για να προσελκύσει το ενδιαφέρον νέων επισκεπτών.

Προτάθηκε μάλιστα η ίδρυση μιας πολυμετοχικής εταιρείας στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν επιχειρήσεις του νομού που θα έχουν λόγο και στα κέρδη. Για να συμβεί αυτό όμως πρέπει να υπάρξει και το ανάλογο ενδιαφέρον κάτι που δεν φάνηκε στην πρώτη συνάντηση.

Σε περίπτωση που δεν «τρέξει» αυτή η πρόταση δεν αποκλείεται η διοργάνωση να δοθεί σε ιδιώτες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει υπάρξει ήδη ενδιαφέρον από δύο επιχειρηματίες εκτός νομού (από Πάτρα και Θεσσαλονίκη).