Με τρέχοντα θέματα που θίγουν και απασχολούν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τόσο στο ασφαλιστικό όσο και στο φορολογικό, ασχολήθηκαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας ΕΒΕ νομού Τρικάλων που συνεδρίασαν τη Δευτέρα.  Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε συνάντηση με τον πρώην γενικό γραμματέα του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιώργο Ρωμανιά. Στη συνάντηση αυτή τονίσθηκε και από τις δύο πλευρές ότι υπάρχει ανάγκη να υπάρξει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και ένα βιώσιμο ασφαλιστικό. Υπογραμμίστηκε η ανάγκη στήριξης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν πληρώσει πολύ ακριβά την κρίση και τις πολιτικές των μνημονίων.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ κ. Αγγελάκης περιέγραψε τη σοβαρότητα της κατάστασης μεταφέροντας τις αγωνίες όλων των συναδέλφων που καθημερινά έρχονται σε επαφή μαζί του, εκφράζοντας την ανησυχία τους που για ακόμα μία φορά γίνονται στόχος των κυβερνώντων. Τόνισε ότι η συμφωνία για  την προσωρινή αύξηση των εργοδοτικών εισφορών  έγινε αφενός για να διασφαλιστεί η ομαλή πορεία της διαπραγμάτευσης και η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος και αφετέρου να μην γίνει ακόμα μία περικοπή των συντάξεων που σήμερα στηρίζουν περισσότερα από 2.200.000 νοικοκυριά. Ενημέρωσε τα μέλη της Διοίκησης ότι στη σύσκεψη που είχαν τελευταία  οι φορείς, η ΓΣΕΒΕΕ επεσήμανε τα αρνητικά σημεία του νομοσχεδίου που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επιχειρηματίες που το ετήσιο εισόδημά τους ξεπερνά τις 20.000 ευρώ. Οι επισημάνσεις αυτές ήταν ο λόγος που συγκροτήθηκε η κοινή επιτροπή για να εξετάσουν όλες τις λεπτομέρειες. Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι με σωστές παρεμβάσεις, τόνισε ο κ. Αγγελάκης, ώστε το ασφαλιστικό σύστημα να γίνει βιώσιμο και να μην συζητάμε πάλι σε ένα χρόνο για τα ίδια πράγματα, γιατί οι συνάδελφοί μας δεν αντέχουν άλλο και  θα αναγκαστούν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους. Μίλησε με αριθμούς και παραδείγματα που δείχνουν τις δυσκολίες που θα επιφέρουν στους συναδέλφους αν κατατεθεί τουλάχιστον με τα έως τώρα δεδομένα.
Αποφασίσθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας  να γίνει στις 17 Μαρτίου.
Στη συνεδρίαση επίσης τονίσθηκε από όλα τα μέλη της Διοίκησης ότι  πρέπει να υπάρξουν και  διορθώσεις  στο  Φορολογικό το οποίο σε πολλά σημεία έχει αδικίες και να είμαστε σε ετοιμότητακαι σε συνεργασία  με άλλους φορείς για μαζικές κινητοποιήσεις.
Στις4 Φεβρουαρίου με απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ καλούνται τα σωματεία της ΟΒΕ  σε συμπόρευση με τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους ή άλλες κοινωνικές ομάδες με κλείσιμο καταστημάτων, βιοτεχνών και επιχειρήσεων και να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.