Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Λυκείου με συνοδούς καθηγητές τους κ. Αλεξανδρή Γιώργο, κ. Αμπράζη Νίκο, κ. Μόρφο Δημήτρη και κα Πυρώτη Σταυρούλα πραγματοποίησαν διήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη.

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου επισκέφθηκαν τους μακεδονικούς τάφους του Φιλίππου Β΄ και του Αλεξάνδρου Δ΄ καθώς και το μουσείο που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας. Κατόπιν, παρακολούθησαν στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας "Νόησις" δυο κινηματογραφικές προβολές. Η πρώτη με τίτλο «Όαση στο Διάστημα» τους μετέφερε σε ένα μαγευτικό ταξίδι στο Ηλιακό μας Σύστημα και πέρα από αυτό, προς αναζήτηση του πολυτιμότερου για τη ζωή αγαθού, του νερού. Η δεύτερη με τίτλο "Δεινόσαυροι 3D" παρουσίαζε πως ζούσαν ο γιγαντιαίος φυτοφάγος Αργεντινόσαυρος, και ο αντίπαλός του ο Γιγαντόσαυρος, ένα δίποδο σαρκοβόρο με έντονη δράση και τοπία βγαλμένα από άλλους κόσμους. Κατά διαστήματα, η κάμερα τους μετέφερε στο Διάστημα για να παρακολουθήσουν την κίνηση των τεκτονικών πλακών ή την άφιξη του μετεωρίτη που σφράγισε τη μοίρα των δεινοσαύρων.

Το βραδάκι απόλαυσαν ελεύθερο χρόνο στην παραλία της συμπρωτεύουσας με το σήμα κατατεθέν της πόλης, το Λευκό Πύργο. Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, επισκέφθηκαν τον ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και ξεναγήθηκαν στις κατακόμβες που υπάρχουν στο υπόγειο του ναού. Στην συνέχεια περιηγήθηκαν στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού που περιέχει εκθέματα ποικίλων όψεων της ζωής κατά τη βυζαντινή και μεταβυζαντινή περίοδο: της τέχνης, της ιδεολογίας, της κοινωνικής οργάνωσης, της θρησκείας, αλλά και της επίδρασης των ιστορικών εξελίξεων και της πολιτικής κατάστασης στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Επέστρεψαν αργά το Σάββατο με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη νύμφη του Βορρά.