Ακόμη μία δράση για τη ενίσχυση της μουσικής παιδείας των νέων στον Δήμο Τρικκαίων, υλοποιεί η δημοτική αρχή. Πρόκειται για τη δωρεάν προβολή παραστάσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποία θα ξεκινήσει ως πιλοτικό πρόγραμμα και για τα Τρίκαλα, από το 2016.
Βάσει της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, η ΕΛΣ ενέταξε τα Τρίκαλα – κατόπιν εισήγησης της αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Βασιλένας Μητσιάδη – στο πιλοτικό πανελλήνιο δίκτυο.
Το εν λόγω δίκτυο αποτελεί μία πρωτοβουλία της ΕΛΣ που αποσκοπεί να συμβάλλει στην ισχυροποίηση του πολιτιστικού χάρτη της περιφέρειας, μέσω της αξιοποίησης των σύγχρονων τεχνολογιών.
Ετσι στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου, στον Μύλο Ματσόπουλου, θα προβάλλονται μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις επιλεγμένων παραγωγών Όπερας, Μπαλέτου, Οπερέτας και Παιδικής Όπερας.

«Η Λυρική στη Μεγάλη Οθόνη», όπως ονομάζεται το πρόγραμμα, θα παρουσιάζεται με διαφορετικές παραγωγές μία έως τρεις φορές ετησίως, ενώ κάθε παραγωγή θα παρουσιάζεται σε μία έως δύο προβολές. Για κάθε παράσταση η ΕΛΣ θα παρέχει το μαγνητοσκοπημένο υλικό, καθώς και ενημερωτικό πληροφοριακό υλικό. Ακόμη, η ΕΛΣ αναλαμβάνει την παρουσίαση του θέματος των προβολών  από ειδικούς (μουσικολόγους, μουσικοσυνθέτες ή σολίστ της Όπερας), οι οποίοι θα προλογίζουν προβαίνοντας σε σύντομη αλλά περιεκτική εισαγωγή για το έργο, τον συνθέτη και τους καλλιτέχνες. Προκειμένου η όλη παρέμβαση να έχει ολοκληρωμένο χαρακτήρα, μία προβολή ετησίως θα προορίζεται για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων. Επίσης, σε κάθε επιλεγμένη πόλη θα παρουσιάζεται και μία προβολή της «Λυρικής στη Μεγάλη Οθόνη» ετησίως, την οποία θα παρακολουθούν οι μαθητές των τοπικών δημοτικών σχολείων.
Με αυτή τη δράση, ως συνέχεια των παρεμβάσεων και εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη, ο Δήμος Τρικκαίων επιδιώκει να αποτελέσει περιφερειακό κέντρο της μουσικής παιδείας και παραγωγής στη χώρα μας.