Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος. Ο Σεβασμιώτατος με επιστολή που απευθύνει στον Αρχιεπίσκοπο και Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου ζητά να γίνει δεκτή η παραίτησή του η οποία θα τεθεί προς συζήτηση στην έκτακτη ΔΙΣ που θα γίνει την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αλέξιος στην παραίτησή του υποδεικνύει ως διάδοχό του το σημερινό Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Νάση.

Ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος (κατά κόσμο Θεόδωρος Μιχαλόπουλος), γεννήθηκε το 1932 στον Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα. Χειροτονήθηκε το 1954 Διάκονος και το 1961 Πρεσβύτερος. Διετέλεσε καθηγητής στην Εκκλ. Σχολή Ξάνθης και παράλληλα Ιεροκήρυκας στην Ι. Μ. Ξάνθης. Εξελέγη το 1976 Τιτουλάριος Επίσκοπος Διαυλείας. Το 1981 εξελέγη Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών.
Έχοντας κυριολεκτικά οργώσει την επαρχία των Τρικάλων τα 34 αυτά έτη ποιμαντορίας κατόρθωσε να αφουγκραστεί τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής και προσπάθησε να δώσει λύσεις στα ανακύπτοντα εκάστοτε προβλήματα.
Ιδιαίτερη φροντίδα επιδεικνύει στην ανέγερση και ανακαίνιση Ιερών Ναών με αποκορύφωμα την ανέγερση του Προσκυνηματικού Ναού επ’ ονόματι του Πολιούχου Τρικάλων Αγίου Βησσαρίωνος, ενός Ναού που απουσίαζε από την πόλη μας.
Έτερο χαρακτηριστικό έργο είναι η ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου «ΑΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ» πλησίον του επισκοπείου, με αίθουσα διαλέξεων, εκκλησιαστική βιβλιοθήκη, εκκλησιαστικού μουσείου και του Ραδιοφωνικού Σταθμού «ΑΓΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΣ».
Η τριακονταετής και πλέον ποιμαντορία του σημαδεύτηκε, μεταξύ άλλων, από την επίσκεψη του μακαριστού Οικουμενικού Πατριάρχου κυρού Δημητρίου Α΄ (28-9-1990).
Από του έτους 1982 εκδίδει ανελλιπώς το περιοδικό «ΑΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ» με το οποίο προάγεται το πνευματικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.