Ένα έργο ουσίας για κατοίκους του Κηπακίου Σαραγίων αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα. Πρόκειται για το τμήμα του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΚΗΠΑΚΙ ΣΑΡΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΦΛΑΜΟΥΛΑΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ» που αφορά προς το παρόν στο Κηπάκι Σαραγίων. Έργο που είχε μεν ξεκινήσει το 2010, αλλά λόγω οικονομικής στενότητας διακόπηκε το 2012. Πλέον, η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΤ, ολοκλήρωσε κάποιες διαδικασίες με τον εργολάβο και αυτός ξανάρχισε δουλειά για ζητήματα που σχετίζονται με τις κλίσεις και άλλα τεχνικά θέματα στην περιοχή. Το συγκεκριμένο τμήμα του έργου αφορά σε κατοικίες του συνοικισμού στο Κηπάκι, όπου, ναι μεν υπήρχε το δίκτυο ακαθάρτων, αλλά δεν είχε γίνει η απαραίτητη σύνδεση με το αντλιοστάσιο.

Μόλις ο εργολάβος ολοκληρώσει τις εργασίες, θα αναλάβει η ΔΕΥΑΤ, η οποία θα ενημερώσει με ειδοποιητήρια τους κατοίκους, για να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες σύνδεσης,

Με το έργο αυτό, οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής αποκτούν εντάσσονται κανονικά στον οργανικό ιστό της πόλης, σε αυτό το μείζον θέμα της υγιεινής.