Γράφαμε χθες ότι μια πηγή από τον χώρο του στρατού ανέφερε στην «Ε» ότι ο γιός του Συντονιστή των ΑΝΕΛ Τρικάλων Χρόνη Αγορίτσα, υπηρετεί την θητεία του στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου. Αυτό σε μια εποχή που όλοι οι άλλοι στρατιώτες που υπηρετούσαν σε προνομιακές μονάδες του κέντρου, μετατέθηκαν σε παραμεθόριες περιοχές- απόφαση για την οποία ο κ. υπουργός έλαβε τα εύσημα της κοινής γνώμης.

Χθες μας τηλεφώνησε ο κ. Χρόνης Αγορίτσας ο οποίος διέψευσε το δημοσίευμα της στήλης, παραδεχόμενος πάντως ότι ο γιός του υπηρετεί σε μονάδα των Αθηνών, αρνούμενος όμως ότι έχει αποσπαστεί στο γραφείο του υπουργού. 

Διασταυρώσαμε εκ νέου το θέμα, από δεύτερη πηγή, η οποία μας μετέφερε συνοπτικά τα εξής:

«Ο στρατιώτης Αγορίτσας Γεώργιος του Χρόνη, με ειδικότητα τυφεκιοφόρου, παρουσιάστηκε το Νοέμβριο του 2014 και υπηρετεί στην Αθήνα, στο 951 τάγμα που βρίσκεται στου Παπάγου, αποσπασμένος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

Μάλιστα, πρόσθεσε, ότι ο νεαρός υπηρετεί οχτάμηνη θητεία. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στο λεκανοπέδιο αλλά στην παραμεθόριο!

Παρόλα αυτά εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε όσα μας είπε ο κ. Χρόνης Αγορίτσας…

Κ.Τ.