Δεύτερος γύρος των εκλογών για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ σήμερα με τους Τρικαλινούς νεοδημοκράτες που προσήλθαν στον α' γύρο της 20ής Δεκεμβρίου να καλούνται να επιλέξουν μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η προσέλευση των εκλογέων είναι μεγάλη και στα Τρίκαλα.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Η εικόνα αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει περί τις 11 το βράδυ.

Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι 404.000 πολίτες που ψήφισαν και την πρώτη Κυριακή. Όσοι ψηφίσουν, θα πρέπει να προσέλθουν στα ίδια εκλογικά κέντρα με την πρώτη φορά, χωρίς να πληρώσουν τα 3 ευρώ, κάτι θα κάνει πιο σύντομη τη διαδικασία και μικρότερη την ταλαιπωρία.

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκινά με ένα προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων, καθώς στον πρώτο γύρο απέσπασε 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Καθοριστικοί παράγοντες για το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ύψος της συμμετοχής και το αν θα προσέλθουν στον δεύτερο γύρο οι 128.000 ψηφοφόροι που στον πρώτο γύρο ψήφισαν Απόστολο Τζιτζικώστα (20,4%) και Άδωνι Γεωργιάδη (11,3%).

Ο κ. Γεωργιάδης συντάχθηκε από την πρώτη στιγμή με τον κ. Μητσοτάκη και έθεσε στη διάθεσή του τους οργανωμένους πυρήνες των υποστηρικτών του.

Ο κ. Τζιτζικώστας, πάλι, συνέστησε ψήφο κατά συνείδηση, αν και θεωρείται πως εμμέσως έχει δείξει τη στήριξή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.