Δυναμικά, με πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις ξεκινά ο Δεκέμβριος για το Μεταθέατρο KENTRO TEXNHS που στοχεύει να δώσει περισσότερο χρώμα και ατμόσφαιρα στις εορταστικές μέρες που μας έρχονται.
Πιο συγκεκριμένα, το ερχόμενο Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα, στο χώρο του Μεταθεάτρου ο συμπολίτης Δόκτορας Φιλοσοφίας Κωνσταντίνος Γκαλέας παρουσιάζει τη διάλεξή του «ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΟΡΓΙΑΣΤΑΙ- Επί-σκεψη στον πατέρα της φιλοσοφίας για τη δημιουργία ενός Πλατωνικού πλαισίου ανάγνωσης των διαλόγων».
Η διάλεξη που έχει προαναγγελθεί εβδομάδες πριν, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του Τρικαλινού κοινού όχι μόνο για την ιδιαιτερότητα της θεματολογίας της αλλά και για το γεγονός ότι ο εισηγητής είναι ένας νεαρός συμπολίτης γνωστός για τις φιλοσοφικές ιδέες του αλλά και για το ήθος με το οποίο αντιμετωπίζει τα πνευματικά και φιλοσοφικά ζητήματα.
Ο Κωνσταντίνος Γκαλέας γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1982 και έκανε το διδακτορικό του στο Universite Paris 1 Pantheon Sorbonne  τμήμα κλασσικής φιλοσοφίας. Είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με παιδαγωγική κατεύθυνση και μέλος της  INTERNATIONAL SOCIETY For NEOPLATONIC STUDIES . Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Πλατωνική Παράδοση και τον Νεοπλατωνισμό.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι 2 ευρώ.
Την ίδια μέρα όμως, -Σάββατο 5 Δεκεμβρίου- ξεκινά και μια σειρά εκδηλώσεων για τους μικρούς Τρικαλινούς, οι οποίες έχουν ήδη προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
«ΠΑΙΖΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ»
Σάββατο 11.00 το πρωί.
   Μετά από απαίτηση των φίλων του Μεταθεάτρου, αυτό το Σάββατο αλλά και κάθε Σάββατο πρωί, οι Τρικαλινοί θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους στο Μεταθέατρο όπου με την καθοδήγηση της Δέσποινας Νημά αλλά και της ειδικής ψυχολόγου κ. Sharon-Christie Nakopoulos, θα απολαμβάνουν δυο ώρες γεμάτες με θεατρικό παιχνίδι και δημιουργική απασχόληση.
Συμμετοχή 3ευρώ
«ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΙΑΡΙΚΟ ΕΛΑΤΑΚΙ» της Βάσως Μπουλογεώργου
Σάββατο 5.00 το απόγευμα.
Ξεκινά η παρουσίαση της Χριστουγεννιάτικης παράστασης «ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΙΑΡΙΚΟ ΕΛΑΤΑΚΙ» της συμπολίτισσας συγγραφέως Βάσω Μπουλογεώργου. Την παράσταση έχει επιμεληθεί η εκπαιδευτικός Σούλα Χατζή ενώ συμμετέχουν σ’ αυτή τα μέλη του Εφηβικού Τμήματος των θεατρικών Εργαστηρίων του Μεταθεάτρου αλλά και η  ίδια η συγγραφέας.
Είσοδος 3 ευρώ.
Η ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά με την παράσταση «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ», την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα 08.00 μ.μ. Ο Πάνος Νακόπουλος ερμηνεύει δυο μοναδικά Εορταστικά διηγήματα και μας εισάγει στη μαγική γλώσσα και την ατμόσφαιρα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Είσοδος 3 ευρώ
Για περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Μεταθέατρο KENTRO TEXNHS (Κεντρική Πλατεία-Πρώην Πανόραμα-Α’ όροφος).