Ο καιρός των τσιγγάνων, τουλάχιστον των Τρικαλινών, είναι πάντα προεκλογικός. Τότε τους θυμούνται όλοι, ουρές οι υποψήφιοι στον Πύργο, νονοί και κουμπάροι στο τηλέφωνο, παζάρι, ανταλλάγματα, συμφωνίες. Όλα ολοκληρώνονται την παραμονή, δηλαδή χθες βράδυ, διότι από σήμερα αρχίζει το «μάντρωμα» ώστε να πιστοποιηθεί ότι το τάργκετ γκρούπ των αγαπητών γύφτων θα τηρήσει την συμφωνία στην κάλπη.

Μεγάλο το πρέσιγκ και αυτή τη φορά από τα βουλευτικά γραφεία, όχι όλα, αλλά από εκείνα που διαθέτουν μεγαλύτερη …ευχέρεια. Πρωταγωνιστής,σύμφωνα με πληροφορίες του trikalaenimerosi.gr, ένας αντιδήμαρχος που είχε πυρετώδεις επαφές τα τελευταία 24ωρα με τους αρχηγούς των τρικαλινών Ρομά, ο οποίος ξέρει καλά την πιάτσα και δουλεύει για λογαριασμό συγκεκριμένου γαλάζιου υποψήφιου. Έξαλλοι οι άλλοι, «θα τα πούμε από Δευτέρα…» κ.λ.π. Το καινούργιο φέτος είναι ότι στο παιχνίδι για την ψήφο των τοπικών τσιγγάνων μπήκε και Συριζαίος υποψήφιος βουλευτής. Και αυτός με …ευχέρεια, άλλωστε το απέδειξε απέναντι σε αρκετά τοπικά ΜΜΕ τα οποία, ο …πολιτικός του λόγος, τα έπεισε να προβάλλουν περισσότερο την δική του υποψηφιότητα.

Αλλά και οι τσιγγάνοι, χρόνια τώρα, έτσι είναι μαθημένοι. Δεν κοιτάζουν κόμματα, ούτε βέβαια διαβάζουν …προεκλογικά προγράμματα. Μια ψήφο διαθέτουν οι έρμοι και συνήθως την δίνουν με το ένα χέρι στην καρδιά και το άλλο απλωμένο…

Κ.Τ.