Η ΔΕΗ έχει πάρει το πράσινο φώς από την κυβέρνηση και δουλεύει πλέον στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης και λειτουργίας του υδροηλεκτρικού σταθμού της Μεσοχώρας στα ορεινά των Τρικάλων.

Μαθαίνουμε ότι η επιχείρηση έχει προϋπολογίσει  κονδύλιο 25 εκ. ευρώ για τα «έργα σκούπα», δηλαδή τα υπόλοιπα των εργασιών μέχρι να πέσει το νερό στις τουρμπίνες και να παραχθεί ρεύμα.

Και μια και μιλάμε για τουρμπίνες ουδείς γνωρίζει σε ποια κατάσταση βρίσκονται και αν λειτουργούν σήμερα, αυτές που αγοράστηκαν πριν από είκοσι χρόνια, καθώς δεν έχουν δοκιμαστεί στο …νερό.

Μάλιστα η Κροατική εταιρεία που τις τοποθέτησε έχει συμβόλαιο συντήρησης και πληρώνεται ακόμα και τώρα, αλλά στη στέγνα δεν βγαίνουν συμπεράσματα, πρέπει να βραχούν.

Το ενθαρρυντικό της υπόθεσης είναι ότι στα 25 εκ. της ΔΕΗ συμπεριλαμβάνονται και τα κόστη της έμφραξης, προϋπόθεση απαραίτητη για να ξεκινήσει το γέμισμα της τεχνητής λίμνης.

Συμπερασματικά μπορούμε να εικάσουμε ότι, αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρχει νέα καθυστέρηση στις αποζημιώσεις των κατοίκων και στις λοιπές εκκρεμότητες, το έργο θα μπορούσε να μπει σε λειτουργία σε τέσσερα χρόνια από σήμερα.

Φτάσαμε στη ουρά του γαϊδάρου…

Κ.Τ.