Ο Εκπολιτιστικός και Λαογραφικός Όμιλος Μεγάλων Καλυβίων (ΕΛΟΚ) με την άμεση συνεργασία εθελοντών και την αιγίδα της Τοπικής Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων, πυρετωδώς προχωρεί στην υλοποίηση των προγραμματισμένων τριήμερων εκδηλώσεων.

Το Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου (6 μμ), στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τοπικής Κοινότητας θα πραγματοποιηθεί πάρτι  μασκέ στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν.

Την Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου (2.30 μμ) στην πλατεία των Μεγάλων Καλυβίων θα πραγματοποιηθεί παρέλαση αρμάτων με σχετικές σάτιρες αναφορικά με το πολιτικό και όχι μόνο, πεδίο και επίσης παρέλαση παιδιών των χορευτικών και του θεατρικού εργαστηρίου του ΕΛΟΚ.

Την Καθαρή Δευτέρα, 23 Μαρτίου ( 2.30 μμ), στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθούν λαογραφικές αναπαραστάσεις αναφορικά με προξενιό, σιβάσματα και καραγκούνικο γάμο.

«Πρόκειται για μια προσπάθεια προσέγγισης, της φιλοσοφίας του εθίμου, που εκ των πραγμάτων σήμερα είναι σχεδόν αδύνατο να συμβεί. Και δεν μπορεί γιατί τα δεδομένα των καιρών μας δεν συνάδουν απόλυτα με την φιλοσοφία του.

Όμως οι νεότερες γενεές πρέπει να κολυμπήσουν στο μεγαλείο του, όσο είναι δυνατόν, ώστε να αντλήσουν τα όποια μηνύματά του» αναφέρει σε κείμενό του ο Χρήστος Παπαπολύκαρπος, ερευνητής-λαογράφος και πρώην πρόεδρος του ΕΛΟΚ.

Στη διάθεση των ενδιαφερομένων είναι δωρεάν η λαγάνα, το κρασί και η παραδοσιακή φασολάδα, ενώ το όλο πρόγραμμα συντονίζει και παρουσιάζει το μέλος του ΕΛΟΚ. Βασίλης Τσεκούρας.