Σκληρή κριτική άσκησε για ακόμη μια φορά στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας. Σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία «θα αναλάβει τις ευθύνες της και αφού δει την συμφωνία που θα φέρει η Κυβέρνηση αναλόγως θα τοποθετηθεί και θα ψηφίσει στη Βουλή. Η Ν.Δ. είναι δύναμη ευθύνης. Πάντα ήταν. Ωστόσο θα πρέπει να μας πουν αυτοί που κυβερνάνε τι πρόταση, τι συμφωνία έχουμε. Το έχω επαναλάβει πολλές φορές. Όσο καθυστερούμε, τόσο χειρότερη θα είναι η συμφωνία. Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι κυβερνάνε και όχι να μπαίνουν σε μια διαρκή διαπραγμάτευση η οποία κρατάει τέσσερις μήνες τώρα και έχει στραγγίξει κυριολεκτικά την αγορά. Με κουβέντες, λόγια και θεωρίες δεν κυβερνιέται η χώρα».

Ο κ. Κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είχε μπει σε έναν δρόμο ανάπτυξης και προοπτικής, με νέες επενδύσεις, μείωση της ανεργίας και μεγάλα έργα σε εξέλιξη. «Δυστυχώς όλα αυτά έχουν παγώσει και η χώρα οδηγείται κατευθείαν στα βράχια» είπε.

«Το πρόβλημα» κατέληξε ο κ. Κ. Σκρέκας « είναι ότι προεκλογικά υποσχέθηκαν τα πάντα και τώρα πρέπει να πάρουν απ’ όλους τα πάντα. Ή θα χρεοκοπήσουν οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Αυτό είναι το θέμα και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».