Την ικανοποίησή του εκφράζει με δήλωση του ο πρώην βουλευτής και Νομάρχης Τρικάλων, Ηλίας Γ. Βλαχογιάννης , για την παράδοση σε κυκλοφορία από την περιφέρεια Θεσσαλίας ,του πρώτου τμήματος της Εθνικής οδού Τρικάλων-Πύλης (Καραβόπορος-Λυγαριά).
Ο κ. Βλαχογιάννης συνεχάρη τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, τον αντιπερειφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, για την δημοπράτηση και υλοποίηση του τόσου σημαντικού αυτού έργου. «Όλοι προσβλέπουμε στην δημοπράτηση και του δεύτερου τμήματος Λυγαριά-Πύλη», τόνισε, «έτσι ώστε η πρόσβαση στον ορεινό όγκο της Πινδου και στην Αρτα,να γίνεται υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βλαχογιάννης ως νομάρχης Τρικάλων, την δεύτερη τετραετία, πίεσε για την δρομολόγηση και ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο Π.Ε.Π., και χρηματοδότησε από πόρους της Νομαρχίας τη σύνταξη της σχετικής μελέτης...
Μάλιστα, τον Δεκέμβριο του 2010, λίγο πριν λήξη η θητεία του, το εν λόγω έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του.