Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων πραγματοποίησαν την 1η Οκτωβρίου 2015 εκδήλωση-αφιέρωμα στην Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος, η οποία τιμάται επισήμως από το Ελληνικό κράτος στις 14 Σεπτέμβρη.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Μιχαλάκη και της Γραμματέως του συλλόγου κας. Νόπης Παπαδοπούλου, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος ο οποίος ανέγνωσε 4 επιστολές από το Μέτωπο της μικρασιατικής εκστρατείας. Τις εν λόγω επιστολές απέστειλε το 1922 ο πατέρας του, Γρηγόριος Ζαχαρόπουλος, εν όσω υπηρετούσε ως Έφεδρος Αξιωματικός στον ελληνικό στρατό. Ακολούθησε προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ με θέμα μαρτυρίες και γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Στο τέλος της εκδήλωσης το κοινό είχε την ευκαιρία να γευθεί πολίτικο μπακλαβά και σπιτικό λικέρ που με μεράκι και παραδοσιακό τρόπο ετοίμασαν οι κυρίες του συλλόγου.


Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 στις 10.30πμ τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Μετά το πέρας της τελετής εκφωνήθηκε μέσα στον Ιερό Ναό ομιλία για το ιστορικό της επετείου με θέμα τη Μικρασιατική Καταστροφή, από τον κ. Αχιλλέα Λέρα, δικηγόρο και μέλος του συλλόγου. Η Εύξεινος Λέσχη παρέστη με τιμητικό άγημα και προσέφερε κόλυβα εις μνήμη των αδικοχαμένων μικρασιατών αδελφών μας. Στις 11.00πμ τελέστηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού στην πλατεία Συνοικισμού. Εκ μέρους του συλλόγου στεφάνι κατέθεσε η Ταμίας κα. Μαργαρίτα Τοπαλίδου.