Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ρομποτικής (23/11-29/11), εικοσιπέντε μαθητές του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων  που συμμετέχουν στην Ερευνητική Εργασία «Ρομποτική: Σχεδιάζω, Δημιουργώ, Προγραμματίζω», χωρισμένοι σε 6 ομάδες (ROBOMANIACS, ROBONERDS, ROBOTDEALERS, BRAINIACS, ROBOLICIUS και SABOTAGE) κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν ένα ρομπότ για την ακολουθία μαύρης γραμμής (line follower) στο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του σχολείου.
Συγκεκριμένα:
-Αρχικά αφού έγινε μία παρουσίαση για το πρόβλημα (ακολουθία μαύρης γραμμής) οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν τι θα έπρεπε να ενσωματώσουν στο ρομπότ ώστε να ακολουθεί τη μαύρη γραμμή (αισθητήρα χρώματος) και πως θα ήταν αυτό εφικτό με βάση την εμπειρία τους από τον πραγματικό κόσμο.
- Στη συνέχεια τα μέλη κάθε ομάδας κλήθηκαν να ενσωματώσουν στο δικό τους ρομπότ τον αισθητήρα χρώματος και να κάνουν μετρήσεις στη πίστα προκειμένου να ξεκινήσουν τον προγραμματισμό. Οι μετρήσεις είχαν ως στόχο να διαπιστώσουν οι μαθητές πως ο αισθητήρας χρώματος αντιλαμβάνεται το λευκό και πως το μαύρο.
- Τέλος κάθε ομάδα προγραμμάτισε το δικό της ρομπότ ώστε να είναι ικανό να ακολουθεί τόσο μία καμπύλη μαύρη γραμμή όσο και μία ευθεία μαύρη γραμμή.