Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση  πραγματοποίησε  η ΚΟΒ των ΕΒΕ στα Τρίκαλα  την  Τρίτη 21 Απρίλη. Ήταν η παρουσίαση του βιβλίου του  βιβλίου του Ιβάν Μάισκι «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ; ». Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος του κοινού ήταν ότι εξαντλήθηκαν όλα τα βιβλία που υπήρχαν στο χώρο της εκδήλωσης.

 Άλλωστε οι πολιτικές «συγκυρίες» της εποχής μας καθιστούν δραματικά επίκαιρο ένα βιβλίο που γράφτηκε πριν αρκετές δεκαετίες, όπως τονίστηκε και στην προλόγηση της παρουσίασης. Γιατί τη στιγμή που συμπληρώνονται 70 χρόνια από τη λήξη του β Παγκοσμίου Πολέμου και το επισφράγισμά της από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών, στη «γειτονία» μας, (Ουκρανία, Μ.Ανατολή), η μεγάλη κόντρα μεταξύ των μεγάλων συμφερόντων του κεφαλαίου έχει βάλει φωτιές, με το φόβο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου να είναι υπαρκτός.  Γιατί 48 χρόνια μετά από την επιβολή της  στρατιωτικής δικτατορίας της 21 Απρίλη 1967 στη χώρα μας ,«νεκρανασταίνονται» οι νοσταλγοί της χούντας και η ναζιστική Χρυσή Αυγή αναπτύσσει την εγκληματική της δράση.

Αν και η Ιστορία φαίνεται, με όλες αυτές τις συγκυρίες  να μας κλείνει πονηρά το μάτι  ποτέ ,όμως, δεν επαναλαμβάνεται.  Δίνει συμπεράσματα που ισχύουν για σχετικά ανάλογες καταστάσεις.

 Η παρουσίαση έγινε από Χρήστο Κούτσικο, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Τρικάλων του ΚΚΕ.