«Ουζερί Τσιτσάνης», αλλά ποιος Τσιτσάνης; Η ταινία του Μανουσάκη που τόσο ντόρο έκανε  πριν ακόμα ολοκληρωθούν τα γυρίσματα (φταίμε και εμείς οι τοπικοί των ΜΜΕ με την άκριτη προβολή), μόνο κακό θα κάνει στον μύθο του ονόματος του μεγάλου δημιουργού που είναι συνυφασμένος με την πόλη των Τρικάλων.

Η ταινία που ετοιμάζει ο Μανουσάκης ουδεμία αναφορά κάνει, αν και όφειλε, στη γενέτειρα του πρωταγωνιστή και τον παραδίδει εξ΄ολοκλήρου στην Θεσσαλονίκη, όπου έζησε μόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πριν μετακομίσει οριστικά στην Αθήνα.

Η ταινία, όπως είναι σκηνοθετημένη, αδικεί τα Τρίκαλα και θα επιφέρει αποπροσανατολισμό και σύγχυση σε ότι αφορά την καταγωγή του σημαντικού αυτού καλλιτέχνη. Θα αποδυναμώσει επίσης την επίμονη προσπάθεια που χρόνια τώρα καταβάλλουν ο Δήμος Τρικκαίων και το Μουσείο Τσιτσάνη, ώστε να δημιουργήσουν στα Τρίκαλα μια κοιτίδα με το σπουδαίο υλικό που συνέλεξαν αποτελούμενο από προσωπικά αντικείμενα του δημιουργού και όχι μόνο. Θα υπονομεύσει τέλος την αποστολή του νέου Μουσείου- το οποίο θα στεγαστεί στις παλιές φυλακές- με κίνδυνο να βρεθεί η πόλη «απολογούμενη» στους επισκέπτες του για την σχέση της με τον Τσιτσάνη.

Και να σκεφτεί κανείς ότι το σενάριο της ταινίας βασίζεται σε μυθιστόρημα του συγγραφέα Γιώργου Σκαμπαρδώνη, η οικογένεια του οποίου κατάγεται από την Φυλίρα Τρικάλων και αναγκάστηκε να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη εν μέσω εμφυλίου…