Το Τοπικό Τμήμα Τρικάλων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού συνεχίζει τις δράσεις του και τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο σε διάφορα επίπεδα.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού εστιάζοντας πάντα στα παιδιά και στον παιδαγωγικό χαρακτήρα της οργάνωσης πραγματοποίησε άλλη μια επίσκεψη σε σχολείο, αυτή την φορά στο Δημοτικό Σχολείο Μεγαλοχωρίου στις 18 Μαρτίου. Οι αρχηγοί των «πουλιών » οργάνωσαν παιχνίδια και μίλησαν στα παιδιά για τον Οδηγισμό και τους στόχους του. Η υποδοχή και ανταπόκριση όλων ήταν πολύ θερμή.

Ο παιδαγωγικός χαρακτήρας όμως του Οδηγισμού χρειάζεται πολλές φορές για να πραγματοποιηθεί την βοήθεια άλλων ανθρώπων που με μεγάλη προθυμία και χαρά προσφέρουν τις γνώσεις τους και τον χρόνο τους. Έτσι τα «αστέρια » μας επισκέφτηκαν την σχολή χορού Dancespace της κυρίας Μαρίας Γαδετσάκη όπου έκαναν παιχνίδια με μουσική και χορό με την πολύτιμη καθοδήγηση της κυρίας Γαδετσάκη και απόλαυσαν μια διαφορετική Σαββατιάτικη συγκέντρωση. Οι δραστηριότητες αυτές οδήγησαν στην απόκτηση του α' πτυχίου των αστεριών, πτυχίο χορού και κίνησης. Παράλληλα εκέινη την ημέρα στην εστία η κυρία Σοφία Βλότζου ενθουσίαζε και ξεσήκωνε τα «πουλιά »με την εκμάθηση παραδοσιακών χορών που σχεδόν οδήγησε σε ένα μικρό «γλέντι ».Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κυρία Βλότζου και την κυρία Γαδετσάκη για τον ενθουσιασμό και τις γνώσεις που παρείχαν στα «αστέρια » και τα «πουλιά».

Πέρα όμως από τις δράσεις με παιδαγωγικό χαρακτήρα δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και λόγω των ημερών και δράσεις με θρησκευτικό χαρακτήρα. Έτσι το Τοπικό Τμήμα Τρικάλων αποφάσισε την οργάνωση προσκυνήματος στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και στην Αγία Αναστασία την Φαρμακολύτρια στα Βασιλικά στις 8 Μαρτίου. Ήταν μια όμορφη μέρα γεμάτη συγκίνηση αλλά και ενθουσιασμό. Την επόμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε προσκύνημα στο μοναστήρι της Παναγίας της Ολυμπιώτισσας στην Ελασσόνα όπου και παρακολουθήσαμε με κατάνυξη τον Ακάθιστο Ύμνο. Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη και ευχαριστούμε θερμά όσες συμμετείχαν. Με ιδιαίτερη συγκίνηση να αναφέρουμε επίσης ότι φέτος το Τοπικό Τμήμα Τρικάλων είχε άγημα στον επιτάφιο του Ιερού Ναού Αγίας Επίσκεψης όπου συμμετείχαν στελέχη και αρχηγοί των ομάδων.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η κοινωνική προσφορά του Οδηγισμού που εκδηλώθηκε με τρεις πράξεις. Όλο αυτό το διάστημα στην εστία συγκεντρώνονταν πλασικά καπάκια με σκοπό να πορσφερθούν όπου θπήρχε ανάγκη. Όταν ενημερωθήκαμε από την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 31ου σχολείου, κυρία Χρύσα Κούζα, ότι είχε ξεκινήσει ένας αγώνας για να αποκτηθεί ένα αναπηρικό καροτσάκι για ένα κορίτσι της περιοχής μας όλοι αποφασίσαμε ότι σε αυτό τον σκοπό πρέπει να φανούμε και εμείς αρωγοί. Πώς να αντισταθεί άλλωστε κανείς στο χαμόγελο ενός παιδιού; Ενα μικρό κορίτσι, μια επιθυμία, ένα καροτσάκι, ένα χαμόγελο και μια οργάνωση που στόχο έχει να κάνει τα παιδιά χαρούμενα. Γιατί ο καθένας μπορεί να κάνει κάτι όλοι μαζί όμως μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Και με αυτή την σκέψη πραγματοποιήθηκε και φέτος όπως και κάθε χρόνο το Πάσχα η «καλή πράξη» που στόχο είχε να βοηθήσει με τρόφιμα και χρήματα μια οικογένεια συμπολιτών μας που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας με τα δυο της παιδιά. Μια μικρή ανάσα και ανακούφιση ώστε να καταφέρουν να γιορτάσουν αυτές τις Άγιες Μέρες γνωρίζοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι δίπλα τους που τους σκέφτονται και είναι έτοιμοι να τους στηρίξουν. Τέλος, ο Οδηγισμός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου που οργάνωσε την δράση Let's Do It Greece. Και έτσι βρεθήκαμε όλοι την Κυριακή 26 Απριλίου στο πλατανοδασος του Διαλεκτού όπου μάθαμε ενδιαφέροντα πράγματα για την ανακύκλωση και βοηθήσαμε όλοι στον καθαρισμό της περιοχής.