Προβληματικά εξελίσσεται η λειτουργία των νοσοκομείων στη Θεσσαλία, καθώς οι ευρισκόμενοι υπ' ατμόν διοικητές εκπέμπουν σε διαφορετικό μήκος κύματος από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς πρόκειται για κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και αποτελούν επιλογές των προηγούμενων υπουργών. Μια από αυτές και η περίπτωση των Τρικάλων καθώς ο νυν διοικητής Γιώργος Σουφλιάς δεν έχει υποβάλει έγγραφη παραίτηση από τη θέση του, αναμένοντας να διεκδικήσει αποζημίωση για την απομάκρυνσή του, στάση που τηρούν οι περισσότεροι διοικητές που τοποθετήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Στην πράξη βέβαια, αυτό που συμβαίνει είναι ότι επιδιώκουν να «τους παραιτήσουν» ώστε να διεκδικήσουν παχυλές αποζημιώσεις. Από το σύνολο των διοικητών και υποδιοικητών των νοσοκομείων της περιοχής, ουσιαστικά έχει παραιτηθεί μόνο ο Θαν. Μητσιός του Πανεπιστημιακού της Λάρισας. Έγγραφη παραίτηση δεν έχει υποβάλει κατά τα φαινόμενα κανείς άλλος, ούτε καν ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Λαζ. Μακρής, παρότι το υπουργείο έχει ορίσει ήδη τον διάδοχό του.

Η κυβέρνηση υπολογίζει να τους αντικαταστήσει με νομοθετική ρύθμιση αλλά θεωρείται βέβαιο ότι όλοι θα προσφύγουν στα δικαστήρια για αποζημιώσεις.