Μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, που γέμισε ασφυκτικά το Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων, ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Τρικάλων Θανάσης Λιούτας, πραγματοποίησε σήμερα βράδυ την κεντρική προεκλογική του ομιλία στέλνοντας μήνυμα νίκης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η παρουσία σας σήμερα εδώ είναι για μένα πηγή αισιοδοξίας να συνεχίσω.  Είναι για μένα δέσμευση ότι θα ανταποκριθώ στις απαιτήσεις σας, σε αυτό που όλος ο τόπος έχει ανάγκη σταθερότητα και ελπίδα για το μέλλον. Δεσμεύομαι για μια δυναμική εκπροσώπηση της καθεμιάς και του καθενός σας στην επόμενη Βουλή».

Τον κ. Λιούτα προλόγισε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θαν. Μεριβάκης αναφερόμενος σε μια δυναμική υποψηφιότητα με πολλές προοπτικές για την περιοχή μας.

Στην ομιλία ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «βρισκόμαστε μπροστά στην πιο σημαντική και αποφασιστική στιγμή για το μέλλον της χώρας.

Είναι ώρες εξαιρετικά κρίσιμες,  ώρες αλήθειας και ευθύνης.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για πισωγυρίσματα. Μια μόνο επιλογή έχουμε: να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης  στην πολιτική και οικονομική σταθερότητα της χώρας μας.

Αυτή που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας. Αυτή που είναι αναγκαία για   την έξοδό μας από το τούνελ της  κρίσης.

Οι εκλογές στις 25 Γενάρη με μια κουβέντα, θα κρίνουν το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας»

Μιλώντας για τη Νέα Δημοκρατία τόνισε ότι «συνεργάστηκε και συγκυβέρνησε με τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου, με απόλυτο γνώμονα την  Εθνική σωτηρία.

Σίγουρα, στην πορεία των ετών έγιναν λάθη. Παρασυρόμενη η Κυβέρνηση από την λαχτάρα της αποδέσμευσης από τους δανειστές, ζήτησε πολλά από όλους μας σε σύντομο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να γίνει βίαιη η προσαρμογή .

 Ταυτόχρονα μείωσε δαπάνες, μισθούς και συντάξεις.

Όμως το ξανατονίζω.  Όλα αυτά έγιναν διότι η κυβέρνηση θέλησε να επιταχύνει την οικονομική αποδέσμευση της χώρας από τους δανειστές. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη δύναμη ευθύνης, ασφάλειας και σιγουριάς.

 Έχουμε Αναπτυξιακό Σχέδιο.  Σχέδιο με δομικές αλλαγές και ριζικές μεταρρυθμίσεις παντού. Στο κράτος, στην αγορά και στους θεσμούς. Σχέδιο που δημιουργεί ένα άλλο αναπτυξιακό πρότυπο. Κάνει ανταγωνιστικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας. Επενδύει στην έρευνα, την καινοτομία, τον τουρισμό, την πρωτογενή παραγωγή και τη μεταποίηση.  Επενδύει στην Παιδεία και στον Πολιτισμό. Αποβλέπει σε μια Ελλάδα που να παράγει, να εξάγει και να προοδεύει.

Αυτή την Ελλάδα θέλουμε».

Τέλος μιλώντας για την υποψηφιότητά του ανέφερε ότι «δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής αλλά ένας σκληρά εργαζόμενος άνθρωπος που δοκιμάστηκα και αδικήθηκα όπως πολλοί από εσάς.  Σας ζητώ να με εμπιστευθείτε για να σας εκπροσωπήσω με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα.  Χωρίς μισόλογα και ξύλινο πολιτικό λόγο. Χωρίς ανεδαφικές  υποσχέσεις.  Χωρίς πολλά λόγια αλλά με πολλά έργα.  Για το νομό που μας αξίζει»