«Σχολείο Δημοκρατίας» για την 42η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Την ερχόμενη Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015, καλούνται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ειδική πανηγυρική συνεδρίαση του Σώματος, τα μέλη των 15μελών μαθητικών συμβουλίων των Λυκείων του Δήμου μας. Η πρωτοβουλία του Δήμου είσαι σαφής, συγκεκριμένη και ουσιαστική: να μιλήσουν για το Πολυτεχνείο οι νέοι συμπολίτες και συνδημότες μας, οι άνθρωποι που από τη μαθητική τους πορεία συνδιαμορφώνουν τη μελλοντική πορεία τους ως πολίτες. Ο λόγος που θα εκφέρουν, θα αντικατοπτρίζει τα όσα οι ίδιοι πιστεύουν για τη σημαντική αυτή στιγμή της ελληνικής μας ιστορίας, το ηρωικό τριήμερο ενάντια στη χούντα. Σχετική απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, χθες το μεσημέρι , συμφωνώντας με την εισήγηση της δημοτικής αρχής και του προέδρου του Σώματος κ. Μιχάλη Μπάρδα.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου απέστειλε επιστολή – πρόσκληση προς όλα τα μέλη των Δεκαπενταμελών Μαθητικών Συμβουλίων, καλώντας τους στην εκδήλωση- συνεδρίαση, αναφέροντας τα εξής:
«Αγαπητοί μου συμπολίτες,
Απευθύνομαι σε εσάς, τις νέες και τους νέους του Δήμου Τρικκαίων, για να σας προσκαλέσω επισήμως σε μια διαφορετική εκδήλωση, σε ένα «Σχολείο Δημοκρατίας».
Την ερχόμενη Τρίτη, συμπληρώνονται 42 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που σηματοδότησε ανεξίτηλα τη νέα γενιά, τον πολιτικό της ρόλο και το μέλλον της χώρας μας.
Σας καλώ στο ανώτατο πολιτικό όργανο του Δήμου μας, το Δημοτικό Συμβούλιο, στις 8 το απόγευμα της Τρίτης 17 Νοεμβρίου, για μια ανοιχτή συζήτηση για αυτήν την επέτειο.
Στη συζήτηση αυτή, οι πρωταγωνιστές είστε εσείς και μόνο εσείς.
Με ελεύθερη έκφραση, δημοκρατική ουσία, σεβασμό σε κάθε γνώμη, στόχος είναι να διατυπώσετε τις απόψεις σας – όπως τις έχετε και τις εκφράζετε. Σε ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση από το livestreaming του Δήμου μας, θα μιλήσει ένας/μία εκπρόσωπος του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου. Στην ομιλία επιδιώκεται να εκφραστούν οι απόψεις – θέσεις της μαθητικής κοινότητας κάθε σχολείου, με βάση τα όνειρα, τις προσδοκίες και τη σημασία αυτής της επετείου για εσάς, τους νέους συμπολίτες μας
Σας περιμένουμε, εγώ και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, για να απευθυνθείτε στους πολίτες του Δήμου μας και να συνδέσετε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του τόπου μας, νοηματοδοτώντας το».