Συνεχίστηκαν σήμερα στο 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων σε σχολεία της πόλης των Τρικάλων, για την εβδομάδα με τίτλο «Ασφαλείς Ορθοπεταλιές». Από χθες, οπότε οι υπεύθυνοι του Συλλόγου Ματρακάδων επισκέφθηκαν το 3ο και το 9ο Γυμνάσια Τρικάλων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνεχείς παρουσιάσεις Σε αυτές, αναλύονται συγκεκριμένοι τρόποι οδήγησης, δίνονται συμβουλές για την κίνηση των μαθητών με ποδήλατο, αλλά και αναλύονται τρόποι συντήρησης του ποδηλάτου.
Τις εκδηλώσεις διοργανώνει το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της  Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού, με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, από 4 μέχρι 10 Μαΐου 2015.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί ως εξής:
Τετάρτη 6/5: 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων
Πέμπτη 7/5: 33ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων
Παρασκευή 8/5: 27ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων
Η δεύτερη φάση, αφορά στη δυνατότητα αξιοποίησης από τους μαθητές, του πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Τρικκαίων. Όλη την εβδομάδα, τις πρωινές ώρες, οι μαθητές μπορούν να επισκέπτονται το Πάρκο, προκειμένου να γίνονται ενημερώσεις για τον Κ.Ο.Κ. και για τη χρήση του ποδηλάτου στην πόλη.
Η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Βασιλένα Μητσιάδη σημείωσε ότι η χρήση του ποδηλάτου πλέον μπορεί να μη μείνει στα λόγια, αλλά να επεκταθεί και στην ενσωμάτωσή της στην καθημερινότητά μας, με εκδηλώσεις όπως αυτή.