Καταρτίστηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Oκτωβρίου 1940.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την παραμονή (Τρίτη 27 Οκτωβρίου) στις 11 π.μ. με προσκύνημα μαθητών και μαθητριών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο μνημείο Ηρώων στη ΣΜΥ, με καταθέσεις στεφάνων από φοιτητές του ΤΕΦΑΑ και σπουδαστές του ΤΕΙ, του τοπικού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Επαγγελματικής Σχολής Βοηθών Νοσηλευτών του υπουργείου Υγείας, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Θα παρευρίσκονται ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκης, οι εκπαιδευτικές αρχές της πόλης, αντιπροσωπείες Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών και Εφέδρων που θα παραταχθούν μπροστά στο Μνημείο.
Στη 1μ.μ,. θα πραγματοποιηθεί ομιλία σε όλους τους υπαλλήλους της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων στο χώρο του κτιρίου από τον κ. Δημοσθένη Κουμπογιάννη, διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Ριζώματος..
Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οποία θα χοροστατήσει ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, Αρχιμανδρίτης κ. Αλέξιος Κανίνας.
Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί μέσα στον Ι.Ν. ο πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Παρασκευή Λάππα, διευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων.
Θα ακολουθήσει (11.30 μ.μ.) επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο Πεσόντων, στη ΣΜΥ. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 12 το μεσημέρι με την παρέλαση στην κεντρική γέφυρα της πόλης.