Ο κ. Λιούτας τη Παρασκευή επισκέφτηκε το Δημοτικό Μέγαρο Πύλης, έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τα φλέγοντα ζητήματα του Ο.Τ.Α. και δήλωσε αποφασισμένος να βοηθήσει με το σύνολο των δυνάμεών του άμα τη εκλογή του. Ταυτοχρόνως, έλαβε την διαβεβαίωση του κ. Μαράβα ότι η επερχόμενη εκλογική διαδικασία θα κυλήσει ομαλά, καθώς ελήφθη μέριμνα για τους κατοίκους 13 ορεινών χωριών, οι οποίοι θα ψηφίσουν είτε στην Πύλη είτε στα Τρίκαλα. 

Ο υποψήφιος Βουλευτής μετέβη διαδοχικά στις Υπηρεσίες του Δήμου. Στην Τεχνική, αντήλλαξε θερμή χειραψία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Τόλια. Ακολούθησαν επισκέψεις στο Κ.Α.Π.Η., περιοδεία στην εβδομαδιαία λαϊκή αγορά, τα καταστήματα της πόλης, σε καφενεία, μπαρ και καφετέριες… Κάποια στιγμή, συναντήθηκε και είχε διάλογο με τον τέως δήμαρχο Πύλης Γιώργο Βασιλείου.

Επόμενοι σταθμοί, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και το Αστυνομικό Τμήμα. Ο κ. Λιούτας συνομίλησε με τους επικεφαλής και το προσωπικό, άκουσε τα «χρόνια προβλήματα» των Σωμάτων Ασφαλείας και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, αναγνωρίζοντας την «σπουδαιότητα» του έργου και την «προσφορά» τους. Κατόπιν, μετέβη στα Σφαγεία. Αφού ξεναγήθηκε, απευθυνόμενος στο προσωπικό,   εξήρε τη σημασία τους για την περιοχή «γιατί χωρίς γεωργική βιομηχανία δεν υπάρχει μέλλον».  «Πρέπει πάση θυσία να μείνουν ανοιχτά τα σφαγεία», είπε χαρακτηριστικά. Τελευταία στάση ήταν στο Κέντρο Υγείας Πύλης όπου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους. 

 Στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας ο κ. Θανάσης Λιούτας θα επισκεφτεί τη Κυριακή το πρωί το Παλαιόπυργο (09:30), τη Ζηλευτή ( 10:30), τη Κρηνίτσα (11:00) και το Λογγάκι (11:30). Η περιοδεία θα συνεχιστεί το απόγευμα στη Βλαχάβα (16:30), στο Καστράκι (17:00), στη Διάβα (17:30), στη Κρύα Βρύση (18:00), στο Βυτουμά (18:30), στη Σαρακήνα (19:00), στη Περιστέρα (19:30), στη Θεόπετρα (20:00) και στη Βασιλική(20:30).