Στους πολίτες απευθύνεται ο Δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος Μαράβας με μία επιστολή στην οποία κάνει τον απολογισμό της δημοτικής αρχής, καθώς σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που εξελέγη η παράταξή του. 

Διαβάστε αναλυτικά όσα τονίζει ο Κωνσταντίνος Μαράβας:

Σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο στις 18 Μαϊου 2014, ο Δήμος Πύλης άλλαξε σελίδα.

Οι πολίτες εμπιστεύτηκαν τον Συνδυασμό μας «ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Στις εκλογές του 2014 συγκρούστηκαν δύο διαφορετικές αντιλήψεις.  

Από τη δική μας μεριά, η δύναμη της δημιουργίας, του έργου, της ομαλότητας και της σταθερότητας. 

Πέρασαν 260 μέρες από την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας ως νέα Δημοτική Αρχή.

Η αλήθεια είναι ότι τίποτε δεν ήταν και δεν είναι ρόδινο.

Όμως προσπαθούμε με υπομονή και επιμονή, με σεβασμό σε ότι είπαμε προεκλογικά να προχωρούμε.

Οι πολιτικοί μας στόχοι προφανώς έχουν να κάνουν με την οικονομική κατάσταση που υπάρχει στον Δήμο. Ξέρετε πόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει χάσει σε έσοδα τα τελευταία χρόνια της κρίσης από την κεντρική επιχορήγηση.

Στο μυαλό μας η πρώτη σκέψη είναι να είμαστε παρόντες –όσο παραπάνω γίνεται -  στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Και για τους κατοίκους του πεδινού όγκου και για αυτούς που μένουν στον ορεινό όγκο.

Η καθαριότητα, οι ανοιχτοί δρόμοι, ο φωτισμός είναι στις πρώτες προτεραιότητες.

Και αυτά σε συνεργασία των Προέδρων και των μελών των Τοπικών Συμβουλίων κάθε Τοπικής Κοινότητας με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους.

Κάναμε πράξη την απόδοση στον Πρόεδρο κάθε Τοπικής Κοινότητας ενός ποσού χρημάτων κάθε έτος, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων, έτσι ώστε άμεσα οι ίδιοι οι Πρόεδροι να επιλύουν προβλήματα που παρουσιάζονται.

Δ υ σ τ υ χ ώ ς  αναλάβαμε Ταμείο χωρίς χρήματα.

Παρά το γεγονός ότι από το κεντρικό κράτος πριμοδοτήθηκε ο Δήμος με το ποσό των 2.700.000 Ευρώ για πληρωμή υποχρεώσεων του Δήμου εν τούτοις το ΧΡΕΟΣ του Δήμου παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Βάλτε μέσα το γεγονός ότι καθημερινά έρχονται δικαστικές αποφάσεις πληρωμής, ατιμολόγητες υποχρεώσεις, πουθενά καταγεγραμμένες, καταλαβαίνετε σε τι δύσκολη θέση βρίσκεται ο Δήμος μας. 

Οργανώσαμε την Υπηρεσία Εσόδων, κομβικό κομμάτι του Δήμου, η οποία υπολειτουργούσε. 

Προσπαθούμε να συμμαζέψουμε τα οικονομικά επ΄ ωφελεία των δημοτών μας.

Μεταφέραμε τα Γραφεία που λειτουργούσαν στα Τρίκαλα, ως κομμάτι του Δήμου Πύλης σε χώρο μέσα στην Αντιπεριφέρεια Τρικάλων, εξοικονομώντας έτσι ετησίως ποσό 6.000 Ευρώ.

Σας γνωρίζω εδώ ότι για τον συγκεκριμένο χώρο,  – δυστυχώς-,  εξ΄ αιτίας λανθασμένης υποστήριξης των συμφερόντων του Δήμου έγινε κατάσχεση ποσού ύψους 43.000 Ευρώ από την ιδιοκτήτρια για απλήρωτα ενοίκια όλα τα προηγούμενα χρόνια. 

Καθημερινή μας μέριμνα είναι η οργάνωση του Γραφείου Κίνησης, ώστε να υπάρχει απόλυτος έλεγχος τόσο των οχημάτων όσο και των καυσίμων πράγμα που ήδη γίνεται.

Μπήκαμε στην διαδικασία μηχανογράφησης όλων των στοιχείων του Δήμου, ώστε ανά πάσα στιγμή να υπάρχει καθαρή εικόνα όλων των δεδομένων του Δήμου για να μπορούν να λαμβάνονται καθαρές και αξιόπιστες αποφάσεις.

Μεταφέρθηκε και συγκεντρώθηκε τμήμα των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύλης από το πρώην Δημαρχείο Γόμφων στον χώρο του Δημαρχείου Πύλης, αφού προηγήθηκαν εργασίες της διαμόρφωσης των χώρων για την στέγαση  των Υπηρεσιών, έτσι ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για την απόδοση και λειτουργικότητα των Υπαλλήλων του Δήμου μας.

Όλη αυτή η κίνηση έχει σαν στόχο την εύρυθμη και χωρίς προβλήματα διοικητική και οικονομική λειτουργία του Δήμου, με την συγκέντρωση των υπηρεσιών, προς όφελος  του πολίτη.

Βέβαια στον χώρο του πρώην Δημαρχείου Γόμφων βρίσκονται και λειτουργούν  Ανταποκριτής ΟΓΑ – Ληξίαρχος – ΚΕΠ  & Δημοτολόγια – Γραφείο Δια Βίου Μάθησης – Βοήθεια στο Σπίτι, όπως αντίστοιχα και στο πρώην Δημαρχείο Πιαλείων στην Φήκη, όπως και στα Στουρναραίϊκα – στην Ελάτη.

Άξονα των προσπαθειών μας αποτελεί η ανάπτυξη του τουρισμού- ορεινού, περιηγητικού, θρησκευτικού, αθλητικού.

Η Τρίτη ηλικία, τα παιδιά, η παράδοση, το σήμερα και το αύριο του τόπου μας είναι  προτεραιότητα για μας.

Δεν θα μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες, όλα αυτά θα ξεδιπλωθούν μέρα με την μέρα, μήνα με τον μήνα.

Θέλουμε δίπλα τους δημότες μας, με την στήριξη τους, με την συμμετοχή τους, με την εμπιστοσύνη τους θα συνεχίσουμε το έργο μας, όλοι μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι. 

Σας ευχαριστώ πολύ.