Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το τριήμερο των εορταστικών,  θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, κατά την διάρκεια του πανηγυριού προς τιμή της μνήμης της Αγίας Παρασκευής στην Νεράιδα  (Δημοτική Ενότητα Δήμου Πύλης), 25/26/27/ Ιουλίου, που οργάνωσαν η Τ.Κ. Νεράιδας και οι τοπικοί φορείς του χωριού.
Μπορεί φέτος να υπήρχε λιγότερος  κόσμος λόγω των γνωστών δύσκολων οικονομικών καταστάσεων, αλλά στο πανηγύρι επικράτησε ζωντάνια στην αναβίωση της παράδοσης και τηρήθηκε με ευλαβικό τρόπο ένα έθιμο δύο αιώνων, «Το Διπλοκάγκελο».
Το έθιμο χρονολογείται πάνω από 150 χρόνια, και ο ο κόσμος στην πλειοψηφία τους Νεραιδιώτες αλλά και μικρά παιδιά , πιασμένοι χέρι-χέρι σταυρωτά χόρεψαν το Κάγκελο για μια και μισή ώρα στην πλατεία του χωριού, τηρώντας το τοπικό έθιμο πλημυρισμένοι όλοι  από ευχάριστα συναισθήματα που μέσα από τον χορό  μπορεί να τα νοιώσει κανείς.

Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Πύλης Κων/νος Μαράβας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Νεράιδας κ. Κυριάκος Βλαχογιάννης, ο Πρεσβύτερος Πατέρας Απόστολος Οικονόμου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αθανάσιος Γιαννοτάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Αγγέλης Σωτήριος, κ. Χατζής, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Παχτουρίου κ. Παναγιώτης Μπόλης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Αναγνώστου Βασίλειος.
Μετά από εκεί ο δήμαρχος Κώστας  Μαράβας  πήγε στον Αετό συνοδευόμενος από του συνεργάτες του, όπου γιορτάζανε και εκεί «ΤοΔιπλοκάγκελο».