Ογδόντα μπλόκα σε όλη τη χώρα και τους φαίνονται λίγα, νομίζουν ότι έχουν χαλαρή την θηλιά στην κυβέρνηση. Αν, για παράδειγμα, θες να πας προς βορρά και περάσεις τα Τέμπη, μπορεί να βρει κλειστά τα Μάλγαρα. Αν ξεφύγεις και από εκεί σίγουρα δεν θα γλυτώσεις στην Εγνατία ή στον Προμαχώνα. Τα ίδια λίγο ως πολύ συναντά κανείς ταξιδεύοντας και προς νότο.

Ποιος τις κάνει αυτές τις διαδρομές; Μα άνθρωποι που δουλεύουν, που τρέχουν στον καθημερινό μόχθο της μικρομεσαίας ή μεγαλύτερης επιχείρησης, που αγκομαχάνε να τα βγάλουν πέρα σε μια Ελλάδα που το μόνο που προσφέρει στις παραγωγικές τάξεις είναι νέοι φόροι.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά στήνουν τώρα οδοφράγματα με τρακτέρ και στην διαδρομή Τρίκαλα-Καρδίτσα. Θα ακολουθήσει ο Αλμυρός, τα Φάρσαλα, ο Δομοκός και πάει λέγοντας. Δηλαδή να μην μπορεί κανείς να μετακινηθεί ούτε μέσα στη Θεσσαλία.

Η διαμαρτυρία των αγροτών ξεκίνησε στο ρελαντί, με τσάι και συμπάθεια απ΄ όλους, αλλά φαίνεται ότι όπως το πάνε, δημιουργώντας προβλήματα σε όλο τον άλλο κόσμο, θα χάσουν κάθε ίχνος αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα που δίνουν.

Διότι νομίζουν, αφελώς, ότι την ζημιά που μοιραία θα προκληθεί από τους αποκλεισμούς των δρόμων θα την πληρώσει ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης.

Αμ, δε… Η πολύπαθη ελληνική οικονομία θα την πληρώσει, δηλαδή όλοι εμείς. Και μαζί με εμάς και εκείνοι, έστω και δεν δυσκολεύονται να το αντιληφθούν...

Κ.Τ.