Mια κρύο…μια ζέστη για το θέμα των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας. Εκεί που είχε επανέλθει η αισιοδοξία για τα υπό κατασκευή μεγάλα οδικά έργα, καθώς οι εργασίες είχαν βρει τον ρυθμό τους, έρχεται η κρίση ρευστότητας που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας να ανατρέψει τα δεδομένα!
Όλα δείχνουν πως οι μεγάλοι οδικοί άξονες που κατασκευάζονται με τη μέθοδο της σύμβασης παραχώρησης, όπως και ο Ε65 που αφορά άμεσα την περιοχή μας, οδηγούνται εκ νέου σε αναστολή, όπως αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής». Το ίδιο είχε συμβεί εξάλλου και το 2010, με τη διαφορά όμως πως σήμερα δεν υπάρχει στον ορίζοντα καμία από τις εναλλακτικές εκείνης της περιόδου!
Όπως αναφέρουν πηγές του κατασκευαστικού κλάδου, τους τελευταίους μήνες τα χρονοδιαγράμματα πέφτουν έξω, καθώς οι απαλλοτριώσεις έχουν σταματήσει εντελώς, οι αρχαιολογικές εργασίες είναι «παγωμένες», το Υπουργείο Περιβάλλοντος έχει πάψει να χορηγεί εγκρίσεις, ενώ οι μετακινήσεις δικτύων κοινής ωφέλειας δεν προχωρούν.
Πηγές του κλάδου μιλούν για κατάσταση «χειρότερη του 2010» και αυτό γιατί, όπως τονίζουν, εφόσον συνεχιστεί η οικονομική αβεβαιότητα και επιταχυνθεί η επιστροφή της χώρας σε ύφεση, τότε θεωρείται βέβαιο ότι οι ξένοι δανειστές των έργων θα προχωρήσουν σε αναστολή χρηματοδότησης, καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και αποχώρηση από το χρηματοδοτικό σχήμα.  

Μακάρι να το αποφύγουμε…

Τ.Π.