Κανονικά πήραν το βουλευτικό αυτοκίνητο που δικαιούνται οι δύο νέοι Τρικαλινοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος και Χρήστος Σιμορέλης, παρόλο που πρόθεση της κυβέρνησης ήταν το προνόμιο αυτό να καταργηθεί. 

Ωστόσο, στην κλήρωση που έγινε για τους 135 νέους βουλευτές η συντριπτική πλειοψηφία αποδέχτηκε το αυτοκίνητο υψηλού κυβισμού που τους δόθηκε.

Δεν δίνει στοιχεία η Βουλή

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Βουλή δεν δίνει επισήμως στοιχεία για το πόσοι βουλευτές αρνήθηκαν το προνόμιο του αυτοκινήτου και ποιοι βουλευτές έλαβαν κρατικό αυτοκίνητο έπειτα από κλήρωση. Αξιωματούχος της Βουλής ρωτήθηκε πόσοι είναι ακριβώς οι βουλευτές που αρνήθηκαν να παραλάβουν αυτοκίνητο και απάντησε ότι ο αριθμός είναι κάπου ανάμεσα σε 9 και... 50, χωρίς όμως να διευκρινίζει.

Τα ηχηρά "όχι"

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, ακόμη τέσσερις βουλευτές του Ποταμιού, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν να παραλάβουν βουλευτικό αυτοκίνητο, στην κλήρωση που έγινε στη Βουλή για τη διανομή αυτοκινήτων στους 135 νέους βουλευτές όλων των κομμάτων. 

Οι πέντε βουλευτές από το «Ποτάμι» που είπαν «όχι» σε βουλευτικό αυτοκίνητο είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, η Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Γιώργος Αμυράς, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης και η Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος ήδη από εχθές έστειλε επιστολή στην Πρόεδρο του κοινοβουλίου Ζωή Κωνσταντοπούλου με την οποία την ενημέρωσε ότι δεν επιθυμεί βουλευτικό ΙΧ. Σήμερα ο διευθυντής του γραφείου του κ. Κουμουτσάκου το επανέλαβε κατά την διαδικασία κλήρωσης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ την παραλαβή βουλευτικού αυτοκινήτου αρνήθηκαν οι νέοι βουλευτές Γιώργος Δημαράς, Ελένη Ψαρρέα και Μουσταφά Μουσταφά.

Πληροφορίες από protothema.gr