Μεγάλωσε το κόμμα, αστικοποιήθηκαν και οι συνήθειες αρκετών υποψηφίων του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι μοιράζουν σταυρωμένα ψηφοδέλτια κάτω από τις πόρτες, άλλοι κλείνουν το μάτι σε εφημερίδες και ραδιόφωνα, και μερικοί ψηφοθηρούν χρησιμοποιώντας ακόμα και κομματάρχες –έστω και αν τα προσχήματα στοιχειωδώς τηρούνται. 

Μακράν όμως καλύτερος στο πολιτικό μάρκετινγκ αναδεικνύεται ο Γιώργος Παπασίμος. Δικηγόρος και Πασοκογενής, φαίνεται να γνωρίζει καλά από εκλογές. Αντί να αναλώνεται σε ανούσια κόλπα, το έριξε στις μεταγραφές στελεχών. Το… ξεκλήρισε το πολιτικό γραφείο της Σούλας Μερεντίτη. Πήρε τους καλύτερους. Ακόμα και η γραμματέας της πρώην βουλευτού στα Τρίκαλα, η οποία επί χρόνια τηλεφωνούσε και δεχόταν τα τηλεφωνήματα για λογαριασμό της, δουλεύει τώρα για τον Παπασίμο.

Την προηγούμενη φορά, στην εκλογική αναμέτρηση του 2012, η Παναγιώτα Δριτσέλη τους έπιασε όλους στον ύπνο και έκοψε πρώτη το νήμα. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι πάντες προετοιμάστηκαν. Ο καθείς όπως ξέρει και μπορεί…

Κ.Τ.