Tέσσερις, το πολύ, μήνες το χρόνο λειτουργούν τα 18 χιονοδρομικά κέντρα στη χώρα μας, ενώ στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο τζίρος που κάνουν αντιπροσωπεύει το 50% του συνολικού σε κάθε έτος. Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας, Ηρακλής Λεφούσης «οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες που καταφέρνουν να "αποδράσουν" από την καθημερινότητά τους αυθημερόν, το κάνουν με κόστος μικρότερο ως και 30% έναντι μιας διήμερης απόδρασής τους ακόμα και σε γειτονικά κράτη».
Σε ό,τι αφορά την «ταυτότητα»  των επισκεπτών στα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα, τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι είναι Έλληνες, αλλά υπάρχουν επίσης αρκετοί Ρώσοι, Κύπριοι και Άγγλοι και λίγοι από αραβικές χώρες.
Η αυθημερόν επισκεψιμότητα στα χειμερινά θέρετρα αυξήθηκε την τελευταία διετία σε ποσοστό 20%, ενώ ο τζίρος ανά επίσκεψη σε ένα από τα 18 χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μας  -για εξοπλισμό, μεταφορά, διανυκτέρευση, διατροφή κ.ά.- υπολογίζεται, στα 100 ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ετήσιος τζίρος στα χιονοδρομικά κέντρα υπολογίζεται στα 50-60 εκατ. ευρώ, ενώ ο κλάδος αποδίδει άλλα 100 εκατ. ευρώ τουλάχιστον σε παρεμφερή επαγγέλματα που ασκούνται στις ορεινές γωνιές της χώρας μας…

Τ.Π.