Σε 570 ανέρχονται τα ξενοδοχεία στην περιφέρεια Θεσσαλίας (28 5αστερα και 106 4στερα), τα οποία διαθέτουν συνολικά 14.737 δωμάτια. Για να έχουμε μια εικόνα σύγκρισης, αυτά αντιστοιχούν στο 5,87% των συνολικών μονάδων που υπάρχουν στη χώρα μας, όταν στην γειτονική Ήπειρο αντιστοιχεί το 4,04% και στην Αττική το 6,64%. Ηγέτιδα δύναμη είναι φυσικά το νότιο Αιγαίο όπου εκεί συγκεντρώνεται το 21,50% των ελληνικών ξενοδοχείων.
Η σταθερά καλή πορεία του τουρισμού αναθερμαίνει και το ενδιαφέρον των ξένων, που αναμένουν το ξεκαθάρισμα των «κόκκινων» δανείων για να προσέλθουν.
Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, η αξία των μη εξυπηρετούμενων δανείων που αφορούν ξενοδοχεία φτάνει τα 2,5 δισ. ευρώ, ενώ άλλα 3 δισ. ευρώ δάνεια βρίσκονται σε καθυστέρηση 90 ημερών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η αγοραία αξία των ξενοδοχείων 5 αστέρων στην Ελλάδα ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ, ενώ των ξενοδοχείων 4 αστέρων υπολογίζεται στα 6,5 δισ. ευρώ.
Δυστυχώς και εδώ κάποιοι ιδιοκτήτες θα χάσουν τις επιχειρήσεις τους καθώς οι τράπεζες έχουν ήδη βρει τους ενδιαφερόμενους επενδυτές...
Κ.Τ.