Αποχαιρέτησε τον μάταιο τούτο κόσμο και ο Θανάσης Μάτης. Μία από τις εμβληματικές προσωπικότητες του τοπικού ΠαΣοΚ στις δεκαετίες του ογδόντα και του ενενήντα, έφυγε χθες, στα 69 του χρόνια, χτυπημένος από τον καρκίνο τον οποίο είχε παλέψει με αξιώσεις για περισσότερα από δέκα έτη.

Υπήρξε γραμματέας της Ν.Ε. του ΠαΣοΚ Τρικάλων στα μέσα του 1980, σε μια εποχή που οι γραμματείς του «Κινήματος» είχαν μεγαλύτερη δύναμη ακόμα και από τους απλούς βουλευτές. Η κομματική θέση του έδωσε ώθηση για να βρεθεί στο κοινοβούλιο, αλλά μέχρι εκεί. Παρότι υπήρξε οπαδός του Σημίτη και μέλος της Κοινοβουλευτικής του ομάδας όταν ο τελευταίος ήταν πρωθυπουργός, δεν κατάφερε ποτέ να δει χαρτοφυλάκιο και ας έμεινε στη Βουλή για δώδεκα ολόκληρα χρόνια.

Μοναχικός τύπος, δεν παντρεύτηκε, δεν έκανε ποτέ οικογένεια, εναπόθεσε στις δύο αδερφές του την υλοποίηση της επιθυμίας του να μην ταφεί αλλά να αποτεφρωθεί. Σπάνια επιλογή για τα τοπικά δεδομένα. Σίγουρα σεβαστή. Την όλη διαδικασία θα φέρει εις πέρας το γραφείο του Μιχάλη Παναγιώτου που συνεργάζεται με αποτεφρωτήριο στη Βουλγαρία, καθότι η χώρα μας δεν κατάφερε ακόμα να εναρμονισθεί με τα ευρωπαϊκά ειωθότα ούτε σε αυτό.

Τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του.

Κ.Τ.