Κύμα ισχυρής αμφισβήτησης του Φώτη Κουβέλη φαίνεται πως ξεσπά και πάλι στο εσωτερικό της ήδη «ακρωτηριασμένης» ΔΗΜΑΡ λίγες ημέρες μετά την αποτυχία προεκλογικής σύμπραξής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Περισσότεροι από τους μισούς βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς αποφάσισαν να μην κατέβουν στις επικείμενες εκλογές, ύστερα από διαφωνίες με την ηγεσία για την τακτική που ακολουθείται. Ο Γιώργος Κυρίτσης, ο Γιάννης Πανούσης, η Ασημίνα Ξηροτύρη, η Μαρία Ρεπούση και  ο Θωμάς Ψύρρας ενημέρωσαν τον  Φώτη Κουβέλη ότι δεν προτίθενται να συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η κρίση στη ΔΗΜΑΡ βαθαίνει ακόμα περισσότερο, παρά το γεγονός ότι αποφασίστηκε κοινή κάθοδο με το κόμμα Οικολόγοι - Αλληλεγγύη. Με προτεινόμενο τίτλο του ψηφοδελτίου «Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά», το διαρκές συνέδριο της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε την κοινή εκλογική κάθοδό της με το κόμμα «Πράσινοι - Αλληλεγγύη» στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε αμέσως μετά την απόφαση με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου ότι η συνεργασία θα βασίζεται «σε κοινό πρόγραμμα, με συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις, με πολιτικό περιεχόμενο διεκδικήσεων για την κοινωνία, για την Ελλάδα, για τους πολίτες αυτού του τόπου. Με ένα πρόγραμμα υπεύθυνο, με ένα πρόγραμμα το οποίο διεκδικεί την πολιτική αλλαγή στη χώρα, με σταθερότητα και ευθύνη». 

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί είναι οι γραμματείς τοπικών Οργανώσεων του κόμματος που έχουν επισημάνει στην ηγεσία την αδυναμία τους να συμπληρώσουν ψηφοδέλτια.