Μπορεί σε πρώτη φάση ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης να «άναψε» το πράσινο φως για τη συνέχιση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν τη διάθεση του υπουργείου Υποδομών να «ξεσκονίσει» τις υπάρχουσες συμβάσεις. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα dealnews.gr «θέμα χρόνου είναι η έναρξη του μπρα ντε φερ της κυβέρνησης με τους μεγαλοεργολάβους. Aπό την έκβασή του, θα κριθούν πολλά για τους τρεις ισχυρότερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας, Eλλάκτωρ, Γεκ Tέρνα, J&P Άβαξ, που ελέγχουν συνολικά μερίδιο 75% της αγοράς».

Στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Xρ. Σπίρτζη, ξεσκονίζουν τους φακέλους και οι πληροφορίες για τις προθέσεις της κυβέρνησης λένε ότι το επόμενο διάστημα μπαίνει θέμα αναμόρφωσης των συμβάσεων των οδικών αξόνων (μεταξύ αυτών και ο Ε65), συνολικού ύψους περί τα 7 δισ. ευρώ.

Στο τραπέζι μάλιστα της αναθεώρησης θα μπουν οι αυξήσεις τόσο στη Nέα Oδό, που περιλαμβάνει ένα από τα εμπορικότερα σημεία διέλευσης της χώρας (Eθνική Oδό Aθηνών - Λαμίας), όσο και στους άλλους αυτοκινητόδρομους.

Νέα μέτωπα ανοίγουν…

Τ.Π.