Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ!!!

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 6 Απριλίου

Ώρα έναρξης: 22.00

Μετά από δύο ανενεργούς χειμώνες, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου θα κάνει κάποιες εμφανίσεις σε μικρούς χώρους στη «ριγμένη» περιφέρεια. Γι’ αυτό το λόγο προέκρινε ένα ευέλικτο σχήμα με τη συμμετοχή της Ματούλας Ζαμάνη, του Δημήτρη Μυστακίδη, του Φώτη Σιώτα και του Δημήτρη Λάππα.

Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν και πολλά τραγούδια που δεν έχουν ειπωθεί συχνά από το λαϊκό και παραδοσιακό παρακλάδι της δουλειάς του Θανάση.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Λαούτο, μπουζούκι, τραγούδι Ματούλα Ζαμάνη: Τραγούδι Δημήτρης Μυστακίδης: Κιθάρα, λαούτο, τραγούδι

Φώτης Σιώτας: Βιολί, τραγούδι

Δημήτρης Λάππας: Κιθάρα, μπουζούκι, τζουρά

Ηχοληψία: Μάκης Πελοπίδας

Είσοδος: 15€ με μπύρα

---------------------------------------------

ΟΙ ΧΑΤΖΗΦΡΑΓΚΕΤΑ ΚΑΙ Ο BABIS BATMANIDHS ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ!!!

Μ. ΤΡΙΤΗ 7 Απριλίου

Ώρα έναρξης: 22.00

Είσοδος: 8€

Το "Φραπουδένιο" δίδυμο του Ευάγγελου Χατζηγιαννη και Πάνου Φραγκιαδακη αφού πρώτα ένωσαν τα επίθετα τους (Χατζη+Φραγκιας=> Χατζηφραγκετα) κι έλυσαν το μέγα ζήτημα του ονόματος ένωσαν και την καλλιτεχνική τους δημιουργία κι αξία κάπου εκεί στο σωτήριο έτος 2005. Πλέον έχουν στο ενεργητικό τους 8 Πλατινένιους και 4 Χρυσούς Δίσκους. Αμφότεροι αποφοίτησαν απο το "Masale University Of Bare" και την Αυθεντική Καλτάκιο σχολή. Επίσης έχουν τιμηθεί με την έδρα του επίτιμου καθηγητή στο "Brintzola School Of Tofla".

Έχουν εκδώσει 3 ποιητικές συλλογές: Πρόκειται για «Τα Τρύπια Τακούνια της Γιαγιάς Μακαρωφ» από τις Εκδόσεις Ziscar, «Οι Τριγωνικές Παντόφλες Του Al Capone» των εκδόσεων Καράφλα και «Είσαι μια Κίτρινη Κουφάλα» από τις Εκδόσεις Μακαλέση. Οι Στίχοι τους βασίζονται στην σύγχρονη βιωματική ματιά που έχουν για την Ζωή, την Μαίρη, τον Φραπέ, Την Πολιτική, το σχολείο κι οτιδήποτε άλλο σας κανει Κλικ.

BBC (Babis Batmanidis Co(m)pany

Κατευθείαν από τον Βαρδάρη της Θεσσαλονίκης, ο λαϊκός βάρδος που σπάει παλκοσένικα, ραγίζει καρδιές , δαγκώνει φιάλες και, γενικώς, γαμάει και δέρνει. Ντράγκα ντρούγκα! Πανέρια με λουλούδια, σπασμένα πιάτα, σιγόντο νταλκάδες, αβησσαλέα ντεκολτέ, πόγκο και stage diving! Ο Μπάμπης Μπατμανίδης γεννήθηκε. Οι γονείς του δεν ήταν πρόσφυγες από την Μικρά Ασία, και στην παιδική του ηλικία δεν προσποιούνταν τον τραγουδιστή στον καθρέφτη του, κρατώντας για μικρόφωνο ένα τηλεκοντρόλ. Αν και η μεγάλη του αγάπη ήταν πάντοτε το τραγούδι, η μοίρα τού έπαιξε σκληρά παιχνίδια και η καριέρα του πάντα έσβηνε πριν καλά καλά αρχίσει. Ο Μπάμπης όμως δεν το έβαζε κάτω και ξανά μανά έπαιρνε φόρα για μια νέα αποτυχία. Παρ’ όλα αυτά η σκληρή δουλειά τον αντάμειψε και με την βοήθεια ενός νονού τής νύχτας βαφτίστηκε «τραγουδιστής». Τα χειρότερα έρχονταν. Ο Μπάμπης έκανε το συναυλιακό του ντεμπούτο στο νεανικό κέντρο διασκεδάσεως «Το καφενείο μου», αφήνοντας τραγικές εντυπώσεις με το ταπεινό του προφίλ, την αυθεντικά λαϊκή βασανιάρικη φωνή και την στιχουργική του δεινότητα. Ποιος δεν έκλαψε στον ώμο του διπλανού του ακούγοντας την «Οικοδομή» («Μόλις ο ήλιος έβγει παίρνω το μυστρί/Αχ, τον δρόμο τον ξέρω για την οικοδομή/Με λάσπη και νερό χτίζω το γιαπί/Και στην μπετονιέρα ρίχνω τσιμέντο Ηρακλή»), ποιος δεν μέθυσε με το «Για σένα μόνο» («Την θεωρία της σχετικότης/την ξέρει όλη η ανθρωπότης/Ενέργεια ίσον εμ επί σε/Εις το τετράγωνο μωρό μου ναι»), ποιος δεν οργίστηκε με το «Μη μου σπας τ’αμάξι» («Μα μην μου σπας τα’ αμάξι, Μην μου σπας τ’ αμάξι/Γλυκέ μου αναρχικέ είμαστε εντάξει»), ποιος δεν ταυτίστηκε με το «Ντεκαφεϊκνέ» («Ο Μαρξ ψυχή μου μίλαγε για προλεταριάτο/Ποτέ φραπέ δεν χτύπαγε να ‘ρθουν τα πάνω κάτω») και ποιος δεν σιγοτραγούδησε το «Σε θέση οφσαϊντ» («Συνελήφθηκες μωρό μου, κι όλοι πια το πήραν πρέφα/ Δεν σε σώζει ούτε η ΕΠΟ, Δεν σε σώζει κι η UEFA»). Στην παταγώδη αποτυχία του φτωχού Μπάμπη συνέβαλλε η αλτρουϊστική του φιλοσοφία «ολ φρι μαντάμ» που του στέρησε οποιαδήποτε πιθανότητα μετακόμισης σε μια πιο άνετη και χλιδάτη ζωή στον Δενδροπόταμο (σας αφήνω να φανταστείτε που μπορεί να ζει τώρα) και τον εξανάγκασε να κάνει δουλειές του ποδαριού, πολλές φορές και των δύο ποδαριών, για να επιβιώσει. Αν βρεθείς κάποιο βράδυ στην Βαλαωρίτου ίσως τον πετύχεις μέσα σε κάποια κουζινούλα να πλένει ποτήρια, να καθαρίζει τασάκια και να σκαρφίζεται ομοιοκαταληξίες για το νέο του στιχουργικό πόνημα, όπως «Μα που θα πας και θα με χάσεις, έτσι ξεκίνησε και ο Ωνάσης, μα που θα πας διχώς καβάτζα, αχ! δεν εκτίμησες ποτές την λάντζα». Τραγούδι που είμαστε βέβαιοι ότι θα αγαπήσουμε με το ίδιο πάθος που αγαπήσαμε τον συνθέτη, τον στιχουργό, τον τραγουδιστή, αλλά κυρίως τον άνθρωπο, Μπάμπη Μπατμανίδη.

---------------------------------------------

Ο ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ!!!

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 8 Απριλίου

Ώρα έναρξης: 22.00

Είσοδος: 7€

Ο Στάθης Δρογώσης και ο Ηλίας Βαμβακούσης, ενώνουν τους μουσικούς τους κόσμους και… “βγαίνουν μπροστά”.

Ο Στάθης Δρογώσης ανδρώθηκε μουσικά τη δεκαετία του 2000, στο club του Σταυρού του Νότου, είτε μόνος είτε σε σχήματα με άλλους σπουδαίους τραγουδοποιούς που ζήλευε παθολογικά. Μετά από 4 χρόνια απουσίας κι ενώ κατάφερε: να σπουδάσει φυσικός, να κάνει επιτέλους οικογένεια, να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, να μάθει να μαγειρεύει, να δοκιμάσει τη ψυχανάλυση -με τραγικά αποτελέσματα για τον ψυχίατρο- τελικά επιστρέφει στις περιοδείες -μετά τη συμβουλή του τελευταίου- για να παίξει μουσική και να τραγουδήσει. Το έχει πια πλήρως αποδεχτεί. Είναι και θα είναι ένας μουσικάντης για πάντα.

Ο Ηλίας Βαμβακούσης, - όσο ο Δρογώσης ήταν μπλεγμένος με τον ψυχίατρο, την πολιτική, τη φυσική, την οικογένεια & τη μαγειρική- ψυχαναλύθηκε, τελείωσε έναν δίσκο, ετοιμάζει καινούργιο και είπε να κάνει παραγωγή και στο δίσκο του Στάθη… έτσι, για να τον υπονομεύσει πλήρως! Ο Ηλίας παρερμήνευσε το τραγούδι του Στάθη, “Έλα να βγούμε μπροστά” και όντας ρομαντικός και παρορμητικός, δέχθηκε να συνοδέψει τον Στάθη –μαζί με τον εκπληκτικό τσελίστα Άρη Ζέρβα ή αλλιώς τον δολοφόνο με το αγγελικό πρόσωπο- σε μία group therapy συνεδρία στις 8 Απριλίου στο μουσικό στέκι ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ στα Τρίκαλα. Φυσικά, το έχει μετανιώσει ήδη και ας ελπίζει πάντα σε ένα καλύτερο αύριο!

Θα παίξουν τραγούδια από όλη τους τη δισκογραφία, καινούρια ακυκλοφόρητα και φοβερές διασκευές ελληνικές και ξένες…

--------------------------------------------

It's a spring thing.... live unplugged στο ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ!

Μ. ΠΕΜΠΤΗ 9 Απριλίου

Ώρα έναρξης: 22.00

Είσοδος: 3€

Τη Μεγάλη Πέμπτη ο ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ φιλοξενεί ένα διαφορετικό ντουέτο που αποτελείται από πιάνο και κιθάρα, το οποίο επιχειρεί να διασκευάσει με το δικό του εναλλακτικό χαρακτήρα γνωστά τραγούδια ξένου ρεπερτορίου.

Κυριάκος Μπουλούμπασης

Μαρία Παπαδούλη