Eφθασαν στην Αθήνα οι Ρώσοι ιεράρχες και κληρικοί οι οποίοι αύριο και μεθαύριο θα επισκεφθούν τα Μετέωρα στο πλαίσιο της ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού.

Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής τους στην Αθήνα οι Ρώσοι Ιεράρχες επισκέφτηκαν το Ι. Ησυχαστήριο του Αγ. Πορφυρίου, την Ι. Μονή Αγίου Εφραίμ της Ι. Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, και στη συνέχεια με τη σειρά Πνύκα – Βήμα Απ. Παύλου - Καπνικαρέα – Αγ. Ειρήνη Αιόλου Κέντρου Αθήνας.

Τέλος, υπήρξε συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο.

Η Ρωσική Αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Μητροπολίτη Όρενμπουργκ και Σαράκτας κ. Βαλεντίνο, τον Μητροπολίτη Περμ και Σολικάμσκ κ. Μεθόδιο, τον Αρχιμανδρίτη κ. Νικόδημο, Πρύτανη της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας, τον Πρωτοπρεσβύτερο κ. Αντρέι Ανατόλιεβιτς, λαϊκούς συνεργάτες τους και δημοσιογράφο Ρωσικού Τηλεοπτικού Σταθμού.

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την σημασία και την αξία του προσκυνηματικού τουρισμού και τη σημασία των επισκέψεων αυτών και ευχήθηκε να αυξηθούν "γιατί έχουμε ανάγκη από τέτοια επικοινωνία οι Ορθόδοξοι μεταξύ μας". Ζήτησε να μεταφέρουν την αγάπη και το σεβασμό στον πατριάρχη Μόσχας και να πάνε όλα καλά, ώστε το 2016 που θα πραγματοποιηθεί η Μεγάλη Σύνοδος "να έχουμε κάνει δυο βήματα μπροστά".

Σκοπός της επίσκεψης είναι η προώθηση και προβολή των Ιερών Προσκυνημάτων της χώρας μας στη Ρωσία.

Με την παρέμβαση της "Invest In Meteora" και την υποστήριξη της "Meteora Thrones Tour On Time" εξασφαλίστηκε η ένταξη της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και των Ιερών Μονών των Μετεώρων στο επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης, που αρχικά δεν προβλεπόταν.

Στις 9 και 10 Φεβρουαρίου θα υπάρξει η ευκαιρία φιλοξενίας της Ρώσικης αποστολής υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Καλαμπάκας και του Δήμου Τρικάλων.