Αρκετά είναι τα συγκροτήματα που συμμετέχουν στην 1η Γιορτή Μανιταριού, αυτό το Σαββατοκύριακο στην Καλαμπάκα. Πρόκειται για μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, που θα κρατήσουν συντροφιά στο κοινό, το Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή το πρωί.
Ειδικότερα το βράδυ του Σαββάτου θα εμφανιστούν στη σκηνή της Γιορτής δύο μουσικά συγκροτήματα:
1. Οι Μανιταrock, στο οποίο συμμετέχουν οι: Γιώργος Κωνσταντινίδης, Δέσποινα Κλεισιάρη, Στέλιος Κώττας και Δήμος Κωνσταντινίδης. Πρόκειται για μια μουσική ιστορία με μανιτάρια και ροκ!
Ονομάστηκαν έτσι γιατί όλα τα μέλη του συγκροτήματος είναι μανιταρόφιλοι και κατά καιρούς συμμετείχαν σε ροκ μπάντες. Ο Γιώργος είναι πρόεδρος των Μανιταρόφιλων Ελλάδας και η Δέσποινα γραμματέας στο ίδιο σύλλογο και παίζουν αφιλοκερδώς σε όλες τις μανιταροεκδηλώσεις, όπου καλούνται, εντός και εκτός Ελλάδας. Η θεματογραφία του συγκροτήματος αφορά κυρίως την παραδοσιακή  μουσική (Ηπείρου, Θράκης, Ιωνίας, Πόντου, Grecia Salentina, Βαλκανίων) αλλά και το ρεμπέτικο, το λαϊκό και το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, χωρίς να λείπουν και εκτελέσεις ή διασκευές ροκ τραγουδιών.


2.  Τα «Βγοντζάκια», που τα αποτελούν οι αδερφοί Βγοντζα, από την Ιεράπετρα Κρήτης και ζουν μόνιμα στην Αθήνα. Η αγάπη τους για την Κρητική μουσική και παράδοση, τους οδήγησε εδώ και τρία χρόνια, να ενώσουν τις φωνές  και τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και να φτιάξουν ένα νεανικό Κρητικό γκρουπάκι. Ο Θοδωρής σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Βιομηχανική διοίκηση, τραγουδά και παίζει μαντολίνο. Ο Νίκος τελειώνει το Λύκειο, φιλοδοξεί να εισαχθεί στη Γυμναστική Ακαδημία, τραγουδά και παίζει λύρα. Ο μικρότερος, ο Γρηγόρης μαθητής της Γ Γυμνασίου, ασχολείται με το μπάσκετ, τραγουδά και παίζει λαούτο.
Το πρωΐ της Κυριακής θα εμφανιστούν τοπικά χορευτικά συγκροτήματα, που θα αναδείξουν τις τοπικές χορευτικές παραδόσεις.
Τα συγκροτήματα αυτά, όπου και αν εμφανιστούν κερδίζουν τη συμπάθεια του κοινού και ιδιαίτερα θερμές κριτικές για την παρουσία τους.
Τα συγκροτήματα αυτά ανήκουν στους Πολιτιστικούς Συλλόγους:
1.     1. Σαρακίνας: «Το Γεφύρι»
2.     2. Κλεινού: "Ο Κλεινοβός"
3.     3. Παλαιοχωρίου
Οι διοργανωτές πιστεύουν ότι θα προσφέρουν ένα αξέχαστο Σαββατόβραδο και ένα ξεχωριστό πρωινό Κυριακής.
Να είστε όλοι εκεί!