Στην ανάγκη να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές που προκλήθηκαν στη γέφυρα Διάβας αναφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός κατά την αυτοψία του στην περιοχή. Τα ορμητικά νερά του Πηνειού ποταμού έκοψαν στα…δύο τη γέφυρα με συνέπεια πλέον οι κάτοικοι των 50 χωριών της περιοχής Ασπροποτάμου να εξυπηρετούνται από τις γέφυρες Σαρακίνας και "Παραλλαγής".
Ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι από το 2012 είχαμε επισημάνει ότι πρέπει να γίνουν άμεσα ενέργειες για να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες, κάτι που προφανώς δεν συνέβη. Για το θέμα πάντως έχουν ήδη ενημερωθεί οι υπουργοί κ.κ. Κουρουμπλής και Σπίρτζης.
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκης επισήμανε και αυτός ότι πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα η βατότητα της γέφυρας καθώς αποτελεί σημαντικό έργο για την τοπική οικονομία η οποία θα πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Στο σημείο βρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρ. Σινάνης, οι βουλευτές κ.κ. Σιμορέλης, Σκρέκας, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Βλαχογιάννης, Ταμήλος, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και κάτοικοι της περιοχής.


Η γέφυρα της Διάβας χρονολογείται από το 1982, έχει μήκος 200 μέτρα και ύψος 6,5 μέτρα, ενώ η κατασκευή της εξυπηρέτησε στο μέγιστο τους κατοίκους της ορεινής περιοχής των πρώην Καποδιστριακών Δήμων Κλεινοβού, Καστανιάς αλλά και του Ασπροποτάμου.
Επίσης λόγω της χθεσινής ισχυρής βροχόπτωσης πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, στα αγροκτήματα Βαλομανδρίου και Παραποτάμου του δήμου Πύλης.
Τέλος από το πρωί άρχισε να χιονίζει και σε ημιορεινές περιοχές του νομού μας. Σε κίνηση βρίσκονται 20 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων με το ύψος του χιονιού στα ορεινά να ξεπερνά ήδη τους 20 πόντους.