Τα αθλητικά έργα, οι αθλητικές διοργανώσεις και οι δράσεις τις Περιφέρειας Θεσσαλίας κυριάρχησαν στη συνάντηση του γενικού γραμματέα αθλητισμού κ. Ιούλιου Συναδινού με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό κατά την επίσκεψη του πρώτου στην έδρα της Περιφέρειας.
Ο κ. Αγοραστός παρουσίασε αναλυτικά τα αθλητικά έργα που υλοποιεί ή ολοκλήρωσε η αιρετή Περιφέρεια με ιδιαίτερη αναφορά σε όσα ήταν ημιτελή από το πρόγραμμα Ελλάδα 2004.
Όπως τονίστηκε μέσα στα έργα που χρηματοδοτήθηκαν για συντηρήσεις και βελτιώσεις ήταν  το Κλειστό γυμναστήριο Τρικάλων και το ποδηλατοδρόμιο.
Από την πλευρά του ο κ. Συναδινός σημείωσε ότι «γίνεται μια προσπάθεια έτσι ώστε να χρηματοδοτηθούν μικρά αθλητικά έργα σ όλους τους Δήμους της επικράτειας και να υπάρξει διέξοδος για τους κατοίκους των περιοχών αυτών», ενώ ζήτησε τη συνεργασία και την τεχνογνωσία της αιρετής Περιφέρειας σε αθλητικά έργα.
Ο γεν. γραμματέας αθλητισμού ανέφερε ότι φέτος αυξήθηκαν οι προϋπολογισμοί των ΕΑΚ για να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα έξοδά τους, ενώ σημείωσε ότι η Γ.Γ.Α δημιουργεί τμήμα αθλητικού τουρισμού σε συνεργασία και με το Υπουργείο Τουρισμού. Παράλληλα εξέφρασε την βούλησή του να βελτιώσει η Γ.Γ.Α το ταρτάν του γηπέδου Αλκαζάρ, ενώ ο κ. Αγοραστός του ζήτησε να γίνει το ίδιο και για το στάδιο των Τρικάλων.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η συνεργασία σε δρώμενα όπως η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού η οποία θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο καθώς και η προσπάθεια που γίνεται έτσι ώστε από τη νέα σχολική χρονιά, πιλοτικά σε κάποια σχολεία, οι μαθητές της 3ης και 4ης δημοτικού να πραγματοποιούν το μάθημα της γυμναστικής σε κολυμβητήρια όπου θα τους γίνονται μαθήματα κολύμβησης και τεχνικές μη πνιγμού.