Παγώνει όπως όλα δείχνουν το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα κάποια επίσημη ανακοίνωση από πλευρά υπουργείου, πληροφορίες που έχει στα χέρια του το e-dimosio.gr αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα πριν από τις εκλογές. Η υλοποίηση του μετατίθεται για μετά την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης.

Δυστυχώς οι άνεργοι στη χωρά μας γίνονται για μία ακόμη φορά τα θύματα της κρισης. Οι 52.818 προσλήψεις που υποσχόταν η Κυβέρνηση από το Σεπτέμβριο του 2014, πηραν παράταση για μία ακόμη φορά. Το e-dimosio ήταν το μόνο ειδησεογραφικό site που υποστήριξε ότι δεν θα έβγαινε πριν από τις εκλογές το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας σε αντίθεση με όλα τα άλλα site που υποστήριξαν το αντίθετο.

Μετά από πολύωρες συσκέψεις τα υπουργεία Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκριναν ότι θα πρέπει να αναβληθεί η έκδοση της προκήρυξης της κοινωφελούς εργασίας φοβούμενοι την πολιτική αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που οι συγκεκριμένες προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας δεν υπάγονται στις κατηγορίες που αναφέρονται στο άρθρο 28 του Ν. 2190/1994  για το «πάγωμα» των  προσλήψεων λόγω της προκήρυξης των εκλογών.

Θα πρέπει να υποενθυμίσουμε ότι και το 2012 στις τότε βουλευτικές εκλογές το ΑΣΕΠ, αποφάσισε να υποδείξει στους φορείς του προγράμματος την αναστολή των διαδικασιών πρόσληψης στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Πηγή: e-dimosio