Ανοίγει αύριο η αυλαία των 32.433 προσλήψεων για την κοινωφελή εργασία. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 27 Απριλίου.Ο  άνεργος έχει δικαίωμα να υποβάλει μία (1) ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, συμπληρώνοντας υποχρεωτικά τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του.

Όσοι είναι πιστοποιημένοι χρήστες στην διαδικτυακή πύλη του Ο.Α.Ε.Δ. (www.oaed.gr)  έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτή (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό). Επισημαίνεται ότι δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης έχουν και όσοι εγγεγραμμένοι άνεργοι είχαν συμμετάσχει και σε προηγούμενα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Όσοι επιλεγούν, δηλαδή είναι επιτυχόντες στον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων της παρούσας Δημόσιας Πρόσκλησης, αποκλείονται από τη διαδικασία κατάταξης σε Πίνακες Κατάταξης Ανέργων επόμενων Δημόσιων Προσκλήσεων που θα προκηρυχθούν. Οι αποδοχές θα κυμαίνονται από 431,75 ευρώ το μήνα (17,27 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους κάτω των 25 ετών), έως 495,25 ευρώ το μήνα (19,81 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους 25 ετών και άνω), αυξημένες κατά περίπου 5 ευρώ μηνιαίως από τις αρχικές.

Ώρες επικοινωνίας για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα όλες τις εργάσιμες ημέρες από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Στο μεταξύ επτά επιπλέον θέσεις σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό απέσπασαν οι τέσσερις δήμοι του νομού μας από το νέο αναμορφωμένο πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης που θα τεθεί σε εφαρμογή αύριο με την υποβολή των σχετικών αιτήσεων. Συνολικά οι θέσεις που θα καλυφθούν στους τέσσερις δήμους είναι 521, από 514 που είχαν ανακοινωθεί αρχικά. (Καλαμπάκα 91, Πύλη 40, Τρίκαλα 335 και Φαρκαδόνα 55).