Συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κα Ρεμπέκα Φόνγκ είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην έδρα της Περιφέρειας. Σκοπός της επίσκεψης, όπως ανέφερε η κα Φόνγκ, είναι η γνωριμία με τις αρχές της Θεσσαλίας και η ενημέρωση για τα κυριότερα ζητήματα της περιοχής. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα θέματα της οικονομίας, της τρέχουσας επικαιρότητας, αλλά και για τα έργα και τα προγράμματα, που υλοποιούνται με στρατηγικό σχεδιασμό στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ κα Ρ. Φονγκ ανέφερε ότι καταλαβαίνει απόλυτα τη δυσκολία που αντιμετωπίζει η χώρα σημειώνοντας μάλιστα ότι υπάρχει ομάδα 12 τεχνοκρατών, η οποία εδώ και καιρό και με εντολή της κυβέρνησης των ΗΠΑ, προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μέτρα ανάκαμψης ώστε να μπορέσει η χώρα να επανέλθει στην κανονικότητα. Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιθυμεί την σταθερότητα στην περιοχή, γι’ αυτό και θεωρεί ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας χρειάζεται στήριξη αυτή τη στιγμή, από τη στιγμή μάλιστα που φαίνεται να είναι «άπειρη» στη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η πρόξενος, συνοδευόμενη από τον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γρηγόρη Παπαχαραλάμπους ξεναγήθηκε στους χώρους του κτιρίου της Περιφέρειας και κατόπιν επισκέφτηκε τα αξιοθέατα της πόλης.
Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι «η  Ελλάδα βιώνει σήμερα τη δυσκολότερη περίοδο της νεότερης ιστορίας της μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι άνθρωποι που είχαν μια οργάνωση στη ζωή τους και την καθημερινότητά τους, είδαν τα πάντα γύρω τους να αλλάζουν βίαια προς το χειρότερο. Βιώνουν τα αίτια μιας κρίσης και μια πραγματικότητα πολύ διαφορετική απ’ ότι μπορούσαν να φανταστούν. Οι πολίτες είχαν και έχασαν».
Ανέφερε ακόμη ότι η μη ύπαρξη παραγωγής, η ανεργία και η υπερφορολόγηση είναι ίσως τα μεγαλύτερα προβλήματα στη χώρα σήμερα. Τα μέτρα σημείωσε είναι πάρα πολλά, οι φόροι είναι πολλοί και δυσβάστακτοι και οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν. Απ’ τη μία αυξάνονται οι επιβαρύνσεις και απ’ την άλλη μειώνονται τα εισοδήματα. "Η συνταγή που ακολουθείται είναι λανθασμένη και φοβάμαι ότι αν συνεχιστεί θα οδηγήσει σε νέα μέτρα. Οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ πρέπει να αντιληφθούν ότι χρειάζονται αλλαγές του παραγωγικού μοντέλου στην Ελλάδα, γιατί το υπάρχον δεν οδηγεί πουθενά" ανέφερε χαρακτηριστικά.