Eνας ιδιοκτήτης internet καφέ συνελήφθη προχθές σε δημοτικό διαμέρισμα της Πύλης για τυχερά παιχνίδια και χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Ανακριτή.

Επίσης την ίδια ημέρα η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε ένα μίνι καζίνο στο κέντρο της Αθήνας (στην Ομόνοια) όπου και κατασχέθηκαν 17 μηχανήματα και συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης, δύο υπάλληλοι και 11 παίκτες.

Την ίδια ημέρα, εκτός από τα Τρίκαλα, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. επενέβησαν σε άλλες τρεις περιπτώσεις internet café της χώρας στη Θεσσαλονίκη, την Πάργα και την Αθήνα συλλαμβάνοντας τους ιδιοκτήτες, 12 παίκτες, ενώ κατασχέθηκαν 19 μηχανήματα παιχνιδιών και μια ρουλέτα.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», σε σημερινό της δημοσίευμα, «οι επιδρομές αυτές γίνονται από κοινού οργάνων της ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΔΟΕ, και στόχο έχουν την πάταξη του παράνομου τζόγου και τον περιορισμό του μαύρου χρήματος. Είναι δε εντυπωσιακό ότι τα τελευταία 3-4 χρόνια, κατά μέσο όρο, κάθε ημερολογιακή ημέρα του έτους γίνονται τρεις επιδρομές της ΕΛ.ΑΣ., συλλαμβάνονται 14 άτομα και κατάσχονται 100 παιγνιομηχανές, είτε κλασικού τύπου «φρουτάκια», είτε προσαρμοσμένοι Η/Υ με τυχερά παίγνια, ρουλέτες κ.λπ.

Συνολικά, από τον Σεπτέμβριο του 2011 που διατηρούνται στατιστικά στοιχεία, έχουν γίνει μέχρι και πριν από λίγες ημέρες 3.100 επιδρομές της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκια παράνομου τζόγου. Οι επιδρομές αυτές απέφεραν συλλήψεις περίπου 17.000 ατόμων και κάτι λιγότερο από 32.000 κατασχέσεις μηχανών».

Σύμφωνα με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου των Παιγνίων (ΕΕΕΠ), ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα είναι της τάξης των 5 δισ. ευρώ ετησίως. Εκτιμάται δε, ότι στη χώρα λειτουργούν παράνομα πάνω από 100.000 παιγνιομηχανές. Πρόκειται κυρίως για ειδικού σκοπού μηχανές (φρουτάκια), αλλά και κλασικοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές στους οποίες οι ιδιοκτήτες του παράνομου τζόγου «φορτώνουν» τυχερά παίγνια.