Πέρυσι η Φαρκαδόνα κινδύνεψε να υποβιβαστεί στη Β' κατηγορία της ΕΠΣ Τρικάλων και φέτος πανηγυρίζει την άνοδο στη Γ' Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο Τάσος Φραγκούλης μίλησε για το μεγάλο κατόρθωμα της τρικαλινής ομάδας, τις προσπάθειες που έκανε ο ίδιος και η ομάδα του αλλά και για τους στόχους εν όψει της νέας σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του χρηματοδότη της Φαρκαδόνας στο dokari.gr:

«Πέρυσι τέτοια εποχή που τέλειωνε το πρωτάθλημα, ήμασταν ένα βήμα από τον υποβιβασμό. Είχαμε κουραστεί τόσο πολύ αλλά δεν τα παρατήσαμε. Φέτος πήραμε το πρωτάθλημα και παίξαμε σε μπαράζ και πετύχαμε την άνοδο στη Γ' Εθνική. Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα είναι στη πρώτη πεντάδα. Και ξαφνικά τα Χριστούγεννα ήμασταν δέκα βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο».

Τι ήταν αυτό που έφερε την άνοδο;

«Οι επιλογές που κάναμε το περασμένο καλοκαίρι σε μεταγραφικό επίπεδο και το γεγονός ότι παίζαμε χωρίς άγχος. Οι παίκτες δέσανε μεταξύ τους και εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Έπαιζε ο ένας για τον άλλον. Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης».

Νοιώσατε πίεση;

«Η πρώτη θέση δεν μας έφερε άγχος. Απλά το απολαμβάναμε. Σταδιακά βλέπαμε το πρωτάθλημα να έρχεται και αυτό μας έδινε μεγαλύτερη δύναμη για τη συνέχεια. Όταν μπήκαμε στα μπαράζ, εκεί ίσως μας βγήκε η αγωνία. Ήταν ένα μίνι πρωτάθλημα που θα έδινε το εισιτήριο για την Γ' Εθνική. Όταν είσαι ένα βήμα από την Β' κατηγορία ΕΠΣ Τρικάλων και μετά βρίσκεται κοντά στην τρίτη κατηγορία, ο καθένας καταλαβαίνει το επίτευγμα μας και την ψυχολογία μας».

Πως έζησε ο κόσμος της περιοχής την επιτυχία σας;

«Ειδικά στα μπαράζ δεν είχαμε ξαναζήσει τέτοιες στιγμές. Στο Νεοχώρι είχαμε πάνω από 1.300 οπαδούς. Μας έπαιρναν τηλέφωνο για να μας εμψυχώσουν. Μας σταματούσαν στο δρόμο για να μας δώσουν συγχαρητήρια. Ο κόσμος μας αγκάλιασε. Μας βοήθησαν επίσης πολύ ο ΑΟ Τρίκαλα και τα άλλα σωματεία της περιοχής με τη στήριξη που μας έδωσαν».

Οι πρώτες κινήσεις της ομάδας;

«Θα μιλήσουμε με το Δήμο. Περιμένουμε την βοήθεια τους για τη νέα σεζόν που θα είναι πολύ δύσκολη. Δεν έχουμε συζητήσει κάτι συγκεκριμένο ακόμα. Πρέπει όμως να ενεργοποιηθεί ακόμα περισσότερο ο Δημος. Πρέπει το γήπεδο μας να αλλάξει μορφή, από τα αποδυτήρια, τον αγωνιστικό χώρο και τις κερκίδες».

Μεταγραφικά πως θα κινηθείτε;

«Θα κρατήσουμε το ρόστερ σε μεγάλο βαθμό και ίσως χρειαστούν δυο με τρεις μεταγραφές. Θα μιλήσουμε με τον προπονητή και θα δούμε τι θα κάνουμε».

Ο στόχος στη Γ΄ Εθνική;

«Βασικός στόχος η παραμονή. Αν μας βγει κάτι παραπάνω δεν θα δυσαρεστηθούμε. Μόλις όμως σταθεροποιηθούμε θα κοιτάξουμε για παραπάνω».

Οι σχέσεις με τον ΑΟ Τρίκαλα;

«Είχαμε πολύ καλή συνεργασία με τα Τρίκαλα και ειδικά με τον κ. Κουτσούρη. Μας βοήθησε σε ότι χρειαστήκαμε. Έχει άλλωστε μεγαλύτερη εμπειρία από εμάς. Τα Τρίκαλα ανέβηκαν και φέτος στη Β' Εθνική και θα πρέπει να είναι μόνιμα στα μεγάλα σαλόνια. Είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος του Νομού».