Εκρηκτική σεζόν στην καριέρα του κάνει φέτος ο Κώστας Φορτούνης και οδηγεί τον Ολυμπιακό στην πορεία προς τον φετινό τίτλο, έχοντας τη μεγαλύτερη συμβολή στο ιστορικό ρεκόρ της δίχως απώλεια βαθμών ολοκλήρωσης του πρώτου γύρου. Όπως αναφέρει το pamesports.gr στην Μυτιλήνη και στο ματς με την Καλλονή ο Φορτούνης τα έκανε όλα. Πήρε τα δύο πέναλτι και την αποβολή του αντίπαλου γκολκίπερ, αξιοποίησε τα κέρδη με ισάριθμα γκολ και πρόσφερε στην ομάδα του άλλη μια νίκη.
Ο Φορτούνης είναι ο φετινός ηγέτης του Ολυμπιακού και οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι είναι το κορυφαίο αστέρι στην τροχιά της ομάδας του αλλά και γενικότερα του ελληνικού πρωταθλήματος.
Είναι ο κορυφαίος σκόρερ στη Σούπερ Λίγκα με τα 12 γκολ που έχει πετύχει σε 14 συμμετοχές.
Είναι πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού σε ασίστ με 5 προσπάθειες που κατέληξαν σε γκολ από άλλους συμπαίκτες του.
Έχει τις περισσότερες τελικές προσπάθειες (33).
Αλλά και τα πιο πολλά κερδισμένα φάουλ (92)
Κι όλα αυτά ενώ δεν έχει τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό, καθώς άλλοι ερυθρόλευκοι όπως οι Ρομπέρτο, Μιλιβόγεβιτς, Σιόβας, Μασουακού έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερα αγωνιστικά λεπτά από τον Μάρκο Σίλβα.
Στόχος του τρικαλινού είναι να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο μισό της σεζόν, αυξάνοντας τις προσωπικές επιδόσεις του και βοηθώντας ακόμη περισσότερο την ομάδα του στην επίτευξη των στόχων της σε Ελλάδα και Ευρώπη.